Onderweg: fotocolumn

door Joep Eijkens

Joep Eijkens gaat nooit de deur uit zonder camera. Er valt onderweg ook zoveel te zien dat hij wil vastleggen – van bijzondere mensen tot rare plekken, van mooi licht tot kauwen in een kloostertuin. Voor Brabant Cultureel maakt hij deze rubriek waarin tekst en fotografie worden gecombineerd.

Eerstelingen

De eerste zingende merel. De eerste citroenvlinder. De eerste katjes. De eerste boerenzwaluw. Het eerste speenkruid. Het eerste geroffel van een specht. De eerste muggenzwerm. De eerste jonge eendjes. Het eerste steenuiltje. De eerste pinksterbloemen. Elk voorjaar werkt de aanblik van al die eerstelingen weer geruststellend, bemoedigend: het leven gaat gewoon door, we kunnen altijd opnieuw beginnen.

De eerste verliefde stelletjes en picknickers zijn ook al gesignaleerd. En de donkere restanten van het afgemaaide riet langs het kanaal verdwijnen langzaam maar zeker onder de jonge groene scheuten. Maar wat ligt daar? Nee, dat kan geen bierblikje zijn. Het is een babypopje. Een beetje griezelig, vooral door die haren die aan een drenkeling doen denken. Of erger. Laat daar het riet maar snel overheen groeien. Maar een hond mag er ook mee aan de haal gaan.

Het wachten is nu nog op de eerste zwemmers. En de eerste koekoek natuurlijk.

Foto Joep Eijkens.

© Brabant Cultureel 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *