Nelemans en Driessen curatoren Tweede Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek

De Eerste Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek in Oosterhout vond plaats in september en oktober 2017, de tweede biënnale in Oosterhout vindt plaats van 12 september tot en met 18 oktober 2020. Nee, geen tikfout en ook geen wijziging in het beleid. Dat de tweede editie een jaartje op zich laat wachten, hangt direct samen met de bijzondere locaties waarop wordt geëxposeerd. Vasthouden aan het ritme van twee jaar zou betekenen dat de derde editie plaatsvindt in 2021, waarbij het thema dan geloof zou zijn, na liefde en hoop. Maar in dat jaar herdenken de norbertinessen van Sint-Catharinadal dat hun gemeenschap 750 jaar bestaat. Dat wordt uiteraard gevierd en twee omvangrijke evenementen in hetzelfde jaar is teveel voor het contemplatieve klooster. Vandaar de tweede biënnale met het thema hoop na drie jaar in 2020 en daarna de derde ‘gewoon’ in 2022.

Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans. Foto’s Josanne van der Schoot

De voorbereidingen voor de tweede editie zijn wel al bezig en nu zijn ook de curatoren bekend gemaakt. De opzet is dat er elke editie door een andere curator wordt ingericht en voor 2020 is dat een duo: Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans. Driessen is nog tot en met juni directeur van museum De Pont in Tilburg en behoeft daarmee als kenner van de hedendaagse kunst geen toelichting. Nelemans is zelfstandig curator en sinds 1 september 2017 regiomakelaar van het Mondriaan Fonds voor Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Beide curatoren werken niet alleen nauw samen met de kunstenaars die zij selecteren, maar ook met de bewoners van de kloosters in de Heilige Driehoek waar de expositie plaatsvindt. Het ideaal is een artistieke manifestatie met nieuw werk van hoge kwaliteit dat volledig past in de gewijde omgeving aan de rand van Oosterhout. (lt)

www.kunstindeheiligedriehoek.nl


Lees ook in Brabant Cultureel:

Controversiële kunst binnen Oosterhoutse kloostermuren

en:

Rebecca Nelemans is regiomakelaar zuid van
Mondriaanfonds, een nieuwe functie


© Brabant Cultureel 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *