Een performance met vier dansers in de LocHal in Tilburg

tekst en beeld door Joep Eijkens

Aan de zuidkant van de inmiddels landelijk bekende Tilburgse LocHal heeft Kunstloc Brabant op de begane grond de beschikking over een expositieruimte. Geen grote ruimte, maar groot genoeg om er een expositie te combineren met een performance. Dat bleek zaterdag 23 maart 2019 toen vier in het zwart geklede danseressen de tentoonstelling Unmapped een extra dimensie gaven.

Foto’s Joep Eijkens.

In deze nog tot en met 14 april lopende tentoonstelling gaat het om een project van fotograaf Claudia den Boer, choreografe Katja Grässli en beeldend kunstenaar-schrijver Dorien de Wit. ‘De gemene deler’ van hun werk, zo lezen we in een toelichting, ‘is hun focus op het landschap en hoe de mens zich hiertoe kan verhouden.’ De vier performers verhielden zich in hun dansen, lopen, vallen en stilstaan niet alleen tot de tentoongestelde landschapsfoto’s maar ook tot het deels industriële interieur en het aanwezige publiek. Mooi was het om te zien hoe bezoekers soms ongemerkt zelf een rol leken te spelen in de performance van het viertal.

Wie het heeft gemist, krijgt een herkansing:

Op 14 april treden Daniela Rodrigo, Konstantina Nadia Strantzali, Sharon Wesseling en Tomoko Stalpers-Kato nog een keer op tijdens de finissage van de tentoonstelling.

www.kunstlocbrabant.nl

©Brabant Cultureel 2019

Reacties (1)

  1. gramparela schreef:

    Mooie foto’s, jammer van de druk bewegende beelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *