Josien Paulides nieuwe zakelijk directeur Het Nieuwe Instituut

Josien Paulides uit Sprang-Capelle is benoemd tot zakelijk directeur van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Zij gaat half maart 2019 aan de slag. Het instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en het bredere publiek dat geïnteresseerd is in architectuur, design en digitale cultuur. In haar nieuwe functie is Paulides verantwoordelijk voor de zakelijke, financiële en organisatorische aspecten van het instituut. Samen met Guus Beumer, algemeen en artistiek directeur, vormt Paulides de Raad van Bestuur.

De afgelopen periode adviseerde Josien Paulides gemeenten over de vormgeving van hun cultuurbeleid, als adviseur overheden bij Cultuurmij Oost. Zij heeft een nevenfunctie als financieel adviseur bij familiebedrijf Paulides BV en Advanced Electromagnetics. Ook is zij raadslid namens het CDA in de Gemeente Waalwijk. Tot 2017 was zij werkzaam bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Foto Johannes Schwartz

Judith van Kranendonk, voorzitter van de Raad van Toezicht van Het Nieuwe Instituut, zegt in een persverklaring verheugd te zijn over de benoeming: “Paulides zal met haar brede kennis en ervaring op het gebied van cultuurbeleid, financiën en cultuurparticipatie bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Het Nieuwe Instituut.” De nieuwe zakelijk directeur wacht een volle agenda, zegt Van Kranendonk. “In 2019 start bijvoorbeeld de uitvoering van Architectuur Dichterbij, het masterplan voor restauratie, conservering en digitalisering van de collectie van Het Nieuwe Instituut, waaraan het ministerie van OCW recent elf miljoen euro heeft toegekend. Ook zal Paulides vanaf het begin betrokken zijn bij de ontwikkeling van het nieuwe beleidsplan van de organisatie voor de periode 2021-2024.”

Het instituut beheert ook de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, stimuleert onderzoek, en programmeert tentoonstellingen, lezingen en debatten in binnen- en buitenland. (en)

Foto boven is gemaakt door Rens Plaschek

hetnieuweinstituut.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *