Will en Jan van Hoof Kunstprijs versterkt collectie Het Noordbrabants Museum

Galeriehouder Jan van Hoof van de gelijknamige galerie in ’s-Hertogenbosch heeft samen met zijn vrouw Will een nieuwe kunstprijs in het leven geroepen. Voor bewezen talent in Noord-Brabant, dus voor kunstenaars die al enige tijd bezig zijn in onze provincie. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat uit een stipendium of een opdracht ten behoeve van de collectie van Het Noordbrabants Museum (HNBM). De prijs betekent uiteraard een stimulans voor de kunstenaar, maar zorgt er ook voor dat de collectie van genoemd museum ieder jaar wordt uitgebreid met een werk van een gerenommeerd kunstenaar. Bij de prijs staan fantasie, creativiteit en vakmanschap centraal.

Eelco Brand, de eerste winnaar van de Will en Jan van Hoof Kunstprijs, maakte HB.movi (a tribute to Bosch), deel 1 van een video-drieluik in opdracht van Het Noordbrabants Museum.

De eerste winnaar van de prijs is Eelco Brand (1969) uit Breda. Brand is een veelzijdig kunstenaar. Hij maakt animaties van imaginaire landschappen, prints en beelden die op de computer zijn ontworpen. In opdracht van HNBM maakte hij een driedelige videoanimatie geïnspireerd op het werk van drie kunstenaars waar HNBM geregeld aandacht aan schenkt: Jeroen Bosch, Vincent van Gogh en Jan Sluijters. Het eerste deel over Bosch, HB.movi (a tribute to Bosch), is klaar en wordt nu getoond in het museum. Het museum had al werk van Brand in de collectie. Het nieuwe werk vormt daar een welkome aanvulling op. (ivb)

www.hetnoordbrabantsmuseum.nl

www.eelcobrand.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *