Erfgoedprijs voor TextielMuseum is erkenning en stimulans

Het TextielMuseum in Tilburg heeft dinsdag 27 november 2018 samen met haar relaties gevierd dat het museum eind september tijdens een internationaal congres in Dubrovnik, Kroatië, de toonaangevende internationale prijs The Best in Heritage heeft gewonnen. Tijdens het feestelijk programma bezocht Gedeputeerde Henri Swinkels (Leefbaarheid en Cultuur) het museum om zijn felicitaties over te brengen. Swinkels: “Ik ben onder de indruk van de innovatiekracht van het museum. (…) Deze prijs is een wereldwijde erkenning in de museumwereld en de wereld van het erfgoed.”

Gedeputeerde Henri Swinkels feliciteert directeur Errol van de Werdt. Foto William van der Voort

Het museum in Tilburg werd in september door een internationale vakjury gekozen tot The Best in Heritage. Er waren tweeënveertig genomineerde instellingen, waaronder The Metropolitan Museum of Art in New York, Designmuseum Denmark en National Museum of Scotland. TextielMuseum werd geprezen als het meest vernieuwende en invloedrijke concept op het gebied van erfgoed vanwege het bijzondere museumconcept dat met tentoonstellingen, educatieve programma’s en een gespecialiseerde werkplaats zowel bezoekers als studenten en internationale ontwerpers meeneemt in de eindeloze mogelijkheden van textiel.

Vorig jaar won het museum in Tilburg al de BankGiro Loterij Museumprijs 2017. Het winnen van deze prijs was aanleiding voor de internationale jury om het TextielMuseum te nomineren voor The Best in Heritage 2018. Deze prijs is een initiatief van de European Heritage Association, The International Council of Museums (ICOM) en Europa Nostraen wordt ondersteund door Creative Europe. “Deze prijs is voor het museum een enorme erkenning en een stimulans voor de stappen die we inmiddels hebben gezet en de stappen die wij in de nabije toekomst gaan maken,” aldus Errol van de Werdt, directeur TextielMuseum. (cl)

textielmuseum.nl

thebestinheritage.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *