Kai Strobel winnaar Tromp Percussie Competitie

Percussionist Kai Strobel is winnaar geworden van de TROMP International Percussion Competition Eindhoven 2018. De 26-jarige Duitser was een van de acht finalisten, die overbleven van 28 kandidaten die in twee rondes streden voor een plek in de finale. De Bulgaar Nikolay Ivanov werd tweede, de Brit Elliott Gaston-Ross derde. Ivanov, duidelijk favoriet van het publiek won ook de publieksprijs, Gaston-Ross de Persprijs.

De drie winnaars van de Tromp Percussie Competitie, van links naar rechts; Nikolay Ivanov (tweede prijs en publieksprijs), Kai Strobel (eerste prijs), Elliott Gaston-Ross (derde prijs en persprijs). Foto Claudia Hansen

Kai Strobel is een laureaat van het Duitse Jugend Musiziert en won de eerste prijs en publieksprijs in de Percussiv Linz International Marimba Competition in 2015. In het internationale ARD Muziekconcours behaalde hij in 2014 de halve finale. Strobel speelde als solist onder andere met de Lübecker Philharmoniker en de Württembergische Philharmonie Reutlingen. Hij studeerde aan de Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart bij Marta Klimasara. Nu studeert hij in Oostenrijk aan de Anton Bruckner Privatuniversität in Linz bij Bogdan Bacanu en Leonhard Schmidinger.

De jury van de TROMP International Percussion Competition Eindhoven 2018 bestond uit Michael Burritt (VS), Martin Grubinger (Oostenrijk), Momoko Kamiya (Japan), Arnold Marinissen (Nederland), Mark Pekarsky (Rusland), Emmanuel Séjourné (Frankrijk) en Ruwen Yang (China). De eerste prijs van Kai Strobel bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro. De tweede uit 10.000 euro en de derde uit 7.000 euro. De Publieksprijs leverde Nikolay Ivanov bovendien een bedrag op van 3.000 euro. Naast geldprijzen biedt TROMP de kersverse winnaars een uitgebreid laureatenprogramma met concerten en masterclasses over de hele wereld. (rvdh)

www.tromppercussion.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *