Luycks Gallery eert Ad Willemen met tentoonstelling

Op 23 september is het vijf jaar geleden dat graficus en tekenaar Ad Willemen (1941-2013) overleed. Behalve een flamboyante Tilburger was hij een vaardig tekenaar en etser die in zijn werk een grote voorliefde voor het vrouwelijk naakt aan de dag legde. Hoewel opgeleid als tekenleraar beperkte hij het lesgeven tot twee dagen per week. De overige dagen was hij vrij kunstenaar die vooral voor zijn etsen ook internationaal erkenning kreeg.

Nu, vijf jaar na zijn dood, eert Luycks Gallery hem met de solotentoonstelling Ad Fundum. Zowel in de galerie als in het nabijgelegen voormalig atelier van Willemen wordt een keuze uit zijn werken getoond. De expositie wordt zondag 9 september om 14.00 uur geopend door dichter Victor Vroomkoning en is daarna een hele maand te zien, steeds in de namiddag van donderdag tot en met zondag. Vrijdag 21 september is er in filmtheater Cinecitta een filmavond rond Ad Willemen. Deze begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. (lt)

Ad Willemen, Hommage aan Jan Luiken, 1998.

Afbeelding boven: Ad Willemen, Over de droom van Marcus Aurelius (uitsnede), 2006.

Ad Willemen: Ad Fundum, 9 september t/m 7 oktober 2018 in Luycks Gallery, Tilburg.

www.luycksgallery.com

www.cinecitta.nl

Lees ook op Brabant Cultureel: Meester Ad Willem heeft het gebouw verlaten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *