We Are Public – Tips augustus 2018

Uitgaanstips van Teddy Tops, hoofdredacteur van We Are Public in Brabant.
Tops weet wat er in de provincie speelt op podia, in musea en galerieën en trakteert lezers van Brabant Cultureel op haar keuze.

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Buitenbioscopen

EINDHOVEN | NATLAB  |  ’s-HERTOGENBOSCH | VERKADEFABRIEK
TILBURG | NWE VORST
OPENLUCHTFILMS • Het is zomer en dus hangen de theaters en filmhuizen hun doeken buiten op. En daar profiteren wij dan weer van. Deze hele zomer kun je bij Natlab, de Verkadefabriek en de NWE Vorst, in de tuin genieten van prachtige films. Bestel een witbiertje aan de bar en laat je verrassen.
www.natlab.nl | www.verkadefabriek.nl | www.denwevorst.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Kamagurkistan

’s-HERTOGENBOSCH | HET NOORDBRABANTS MUSEUM | 3-5 AUGUSTUS
EXPOSITIE • Een overzichtstentoonstelling van een van de meest spraakmakende Belgische cartoonisten Kamagurka. In de tentoonstelling Kamagurkistan is ruim vijftig jaar aan cartoons, schilderijen, ruimtelijke objecten en filmpjes van performances van Kamagurka te zien. Vanaf het begin met zijn eerste dagboekaantekeningen tot recent werk zoals strips met de antihelden Bert en Bobje. Boordevol observerende, slimme humor. Zoals we van hem gewend zijn. Ik ben zeer benieuwd naar de verzameling!
hetnoordbrabantsmuseum.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Theaterfestival Boulevard

’s-HERTOGENBOSCH | 2 T/M 12 AUGUSTUS
FESTIVAL • Elke dag mogen we een prachtige voorstelling aanbieden tijdens Theaterfestival Boulevard. Kijk op onze agenda voor het complete aanbod. Keuze is er onder meer uit voorstellingen van Warme Winkel, Arno Schuitemaker, Ben Duke, Pippo Delbono en nog veel meer niet-te-missen makers. Ga ook vooral tijdens je bezoek naar het Josephkwartier voor zalige randprogramma’s en de nodige verdieping. En vergeet niet te verdwalen tussen tentjes, straattheater, locatievoorstelling, pannetjes mosselen, kindertheater, muziektheater en theatertheater.
festivalboulevard.nl

Zie Brabant CultureelOok-de-vierendertigste-Boulevard-is-een-theaterfestival-voor-gulzige-veelvraten

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Carl De Keyzer

HELMOND | MUSEUM HELMOND LOCATIE KUNSTHAL | 6 T/M 12 AUGUSTUS
EXPOSITIE • Onderdeel van onze zomer-expo-marathon waarin we elke week een andere expositie in een andere Noordbrabantse stad aanbieden. Fotograaf Carl De Keyzer maakte in 2015-2017 vier reizen naar Noord-Korea. Hij bezocht gedurende zestig dagen meer dan 220 locaties in het meest geïsoleerde land ter wereld. De Keyzer is de eerste westerse fotograaf die zoveel locaties in het land van vijfentwintig miljoen inwoners kon bezoeken en fotograferen. Weliswaar steeds begeleid door twee staatsgidsen en een chauffeur met minibus. Oneindig interessant en onbegrijpelijk, dit land. Ga naar deze expositie en probeer een stukje van het land te begrijpen. Dat is wat De Keyzer heeft gedaan.
museumhelmond.nl

Zie ook Brabant CultureelCarl-de-Keyzer-angst-en-haat-verpakt-in-theatrale-beelden-van-noord-korea

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

True Beauty

BREDA | STEDELIJK MUSEUM BREDA | 13 T/M 19 AUGUSTUS
EXPOSITIE • De tentoonstelling True Beauty geeft een overzicht van de mooiste beelden uit de wetenschap van de eenentwintigste eeuw. Binnen de thema’s ‘mens & natuur’ en ‘ruimte & materie’ toont Stedelijk Museum Breda foto’s, video’s en animaties. Wetenschap en kunst vind ik altijd een magisch-realistisch snijvlak hebben, dat prikkelt. Een aanrader dus, tijdens onze zomer-expo-marathon, waarin we elke week een andere expositie in een andere Brabantse stad aanbieden.
stedelijkmuseumbreda.nl

Zie ook Brabant CultureelTrue-Beauty-in-Stedelijk-Museum-Breda-toont-de-esthetiek-van-digitale-wetenschappelijke-beelden

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Lazy Listeners Watershed

EINDHOVEN | PARKTHEATER | 30 AUGUSTUS
LITERATUUR • Een avond vol live literatuur waar jonge, nieuwe schrijvers samen met gevestigde namen het podium betreden. Binnen het thema ‘Het spijt me’ verzorgen zij een avond vol performances, soundscapes en voordrachten. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door componist en zanger David O’Dowda. Hier heb ik zin in.
www.parktheater.nl

Meer over We Are Public: www.wearepublic.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *