We Are Public – Tips juli 2018

Uitgaanstips van Teddy Tops, hoofdredacteur van We Are Public in Brabant. Tops weet wat er in de provincie speelt op podia, in musea en galerieën en trakteert lezers van Brabant Cultureel op haar keuze.

 

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Filmzomer bij Natlab

EINDHOVEN | NATLAB | 3, 9 EN 24 JULI
ZOMERFESTIVAL • Natlab heeft deze maand een heel fijn zomerfestival voor filmliefhebbers. De beste films die het afgelopen jaar uitkwamen, worden nog eens op het scherm gebracht voor het geval je ze mocht hebben gemist. Perfect moment om eens in een koel zaaltje te zitten en flink in te halen. We Are Public selecteerde Vele hemels boven de zevende, The Post en Phantom Thread, maar ga zeker ook eens kijken naar wat er nog meer draait. Persoonlijke favoriet? The Post, van Steven Spielberg. Prachtige schets van goed journalistiek werk, door een sterrencast.
www.natlab.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Zach Blas en Heather Dewey-Hagborg: workshops en lezingen

EINDHOVEN | MU | 5 JULI
CONFRONTATIE • Twee workshops en twee lezingen van twee bijzondere kunstenaars/
vooruitdenkers. Zach Blas gaat op bijzondere wijze op zoek naar technologische innovatie.
Kan deze plaatsvinden buiten een neoliberale agenda? Is er nog een ander internet mogelijk? Deelnemers maken kennis met een verscheidenheid aan ideeën en concepten, inclusief anti-webs, paranodes, utopisch plagiaat, contra-internet, and dildotectics.
Heather Dewey-Hagborg gaat op zoek naar wat ons DNA over ons kan onthullen, inclusief onze voorouders, fysieke eigenschappen en aanleg. Door middel van een discussie over actuele gebeurtenissen en opkomende DNA technologieën en gekoppeld aan praktische analyse van de DNA-gegevens van vreemden die we online vinden, nemen de deelnemers een aantal van de meest controversiële kwesties waarmee de samenleving van vandaag geconfronteerd wordt onder handen.
www.mu.nl

heather-dewey-hagborg

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Hybrids

TILBURG | LUSTWARANDE | 8 & 22 JULI
EXPOSITIE • Hybrids focust op een generatie jonge kunstenaars, vaak aangeduid als post-internet, die de allesomvattende, digitale en beeldverzadigde wereld als uitgangspunt voor hun werk nemen. Voortschrijdende technologische ontwikkelingen en ecologische, economische en sociaalculturele ontwikkelingen zijn belangrijke thema’s in hun werk. Een heel interessante generatie kunstenaars, die op een heel andere manier tegen de wereld aankijkt dan hun voorgangers. En aan de andere kant ook helemaal niet. Creativiteit is troef.
www.lustwarande.org

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Muse: Drones World Tour liveregistratie

EINDHOVEN | NATLAB | 12 JULI
FILM • Misschien wel een van de beste tours ter wereld, ooit. Natlab toont vaker liveregistraties die de moeite waard zijn om te bezoeken, dit is er eentje voor een dikke We Are Public-duim. Deze concerttour ging in 2015-2016 de wereld over. De band speelde in het midden van het stadion, in de rondte. Drones vlogen boven het podium en langs het publiek en immense projecties reageerden op de bandleden op het podium. Een (audio)visueel feest. Met natuurlijk Psycho, Madness, Uprising, Plug in baby, Supermassive Black Hole en Knights of Cydonia.
Leden kunnen gratis naar deze film.
www.natlab.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Rineke Dijkstra en Sean Scully

TILBURG | DE PONT | 16 T/M 22 JULI
EXPOSITIE • In de zomermaanden selecteren wij elke week een andere expositie waar je met de We Are Public-pas gratis naar toe kunt. Deze week Rineke Dijkstra en Sean Scully in De Pont. Mocht het werk van Dijkstra (Sittard 1959) je zijn ontgaan, neem dan zeker deze kans. Zij brak internationaal door met prachtige portretwerken. Waanzinnige beelden van onzekerheid en eenzaamheid. Een must see. Sean Scully (Dublin 1945) maakt zijn debuut in Nederland. Hij is internationaal een van de meest toonaangevende abstract beeldend kunstenaars van deze tijd. Zijn werk hing al in het Metropolitan Museum of Art, het MoMA in New York en Tate Modern in Londen. En nu in De Pont.
www.depont.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Max Ernst, 1000-jarige astronaut

EINDHOVEN | VAN ABBEMUSEUM | 23 T/M 29 JULI
EXPOSITIE • In de zomermaanden selecteren wij elke week een andere expositie waar je met de We Are Public-pas gratis naartoe kunt. Deze week werk van Max Ernst (1891-1976) in het van Abbe. Werk van een geniaal kunstenaar. Zijn beelden en literaire werk schetsen een surrealistische wereld waar je in wil duiken. Kleurrijk en fantasierijk. Mijn favoriet zijn zijn beest-achtige werken. Een tekening van een soort fossiel wezentje met een enorm oog staat me nog erg bij. Een ervaring om tussendoor te lopen.
vanabbemuseum.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Reggae met SOJA

TILBURG | 013 | 24 JULI
CONCERT • Reggae zoals reggae bedoeld is. Met teksten over hun liefde voor de natuur en de mens en positive vibes maakt SOJA van elk optreden een feestje. De mannen van SOJA komen uit Virginia en de groep bestaat al zo’n 20 jaar. SOJA staat trouwens voor Soldiers Of Jah Army. Zet het zonnetje aan en dans je deze avond gelukkig.
www.013.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Food is Fictie

’S-HERTOGENBOSCH | DESIGN MUSEUM | 30 JULI T/M 5 AUGUSTUS
EXPOSITIE • In de zomermaanden selecteren wij elke week een andere expositie waar je met de We Are Public-pas gratis naartoe kunt. Deze week Food is Fictie in het Design Museum.
Een expositie over hoe ontwerp ons beïnvloed in ons consumeergedrag. Iets waar we dagelijks mee te maken hebben, maar zelden bij stilstaan. De tentoonstelling neemt ons terug in de tijd en laat oude reclames, iconische Droste-verpakkingen en de eerste exotische producten zien.
We kijken daarnaast naar het heden en in de toekomst, ook de foodblogs heeft een spotlight.
Een interessant en smakelijk onderwerp.
designmuseum.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Meer over We Are Public: www.wearepublic.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *