We Are Public – Tips juni 2018

Uitgaanstips van Teddy Tops, hoofdredacteur van We Are Public in Brabant. Tops weet wat er in de provincie speelt op podia, in musea en galerieën en trakteert lezers van Brabant Cultureel op haar keuze.

 

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Zach Blas: The Objectivist Drug Party

EINDHOVEN | MU | 1, 8, 15, 22 & 29 JUNI
EXPOSITIE • Zach Blas is een kunstenaar, filmmaker en schrijver die altijd onderzoek doet naar technologische en wetenschappelijke vooruitgang, queer en feministische moderne ontwikkelingen en sciencefiction.
www.mu.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Dutch Technology Week

EINDHOVEN | DE KAZERNE | 5, 6, 7 JUNI
LEZINGEN • Ga tijdens Dutch Technology Week zeker ook naar De Kazerne. Je kunt daar een expo bekijken en lezingen bijwonen.
www.dutchtechnologyweek.com
www.kazerne.com

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

La Superba

BREDA | CHASSÉ THEATER | 8 JUNI
THEATER • La Superba is de muzikale theatervoorstelling van Ilja Leonard Pfeiffers veelgeprezen gelijknamige boek, een lofzang op de stad Genua. Ik ben erg benieuwd wat deze verhalen in muziektheatervorm gaan doen, ik kan niet anders dan mij er alvast op verheugen.
www.chasse.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Playful Arts Festival

’S HERTOGENBOSCH | WERKWARENHUIS | 15, 16 JUNI
FESTIVAL • Het thema van dit festival is (t)HERE & NOW. Met gekke kunst, mooie kunst, nieuwe kunst en smakelijke kunst. Al spelend leer je ze allemaal kennen: de makers en hun product. Een heel mooi, open en laagdrempelig festival, waar je je ogen uit kunt kijken.
playfulartsfestival.com

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Kort & Laat, Tilt

TILBURG | NWE VORST | 20 JUNI
LITERATUUR • Een concept waar ik persoonlijk van ga juichen: een reeks zomeravonden waarop korte verhalen aan elkaar worden voorgelezen in de binnentuin van De NWE Vorst. Met een kampvuur en drankjes.
www.tilt.nu

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Seasoning Summer, United Cowboys

EINDHOVEN | UNITED COWBOYS ART HOUSE | 22 & 23 JUNI
DANS • Een seizoensgebonden product van het dansgezelschap United Cowboys waarin zij de nieuwste talenten en performers in de wereld van onder andere muziek en beeldende kunst op het podium brengen. Gecureerd door hun eigen artistiek team.
www.unitedcowboys.net

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Blind Walls Gallery

BREDA | STADSTOUR | 24 JUNI
BEELDENDE KUNST • Tijdens deze bijzondere stadswandeling krijg je een rondleiding langs alle muurschilderingen die zijn gemaakt door internationale kunstenaars. De stad is een museum geworden, alleen heb je nog de juiste gids nodig. Die staat voor je klaar.
blindwalls.gallery

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Live Art Breda: WildVlees, Jija Sohn, Kim-Jomi Fischer, Podium Bloos

BREDA | PODIUM BLOOS | 29 & 30 JUNI
FESTVAL • Dit weekend staat in het teken van Live Art Breda, een gloednieuw festival met (live) theater, muziek, dans, beeldende kunst en alles daartussen. Met theatercollectief Wild Vlees, een jong gezelschap dat rauwe en geëngageerde voorstellingen rondom het lichaam maakt, de Japans/Koreaanse Jijah Sohn brengt de première van Tamago (ei), een even verfijnde als verontrustende solo, en Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter die zich lieten inspireren door Stof dat als een meisje, het boek waarin Toon Tellegen de continue strijd beschrijft van een man die wordt getart door een engel. Deze voorstellingen zijn geselecteerd door We are Public, maar maak er vooral een dag/weekend van, er is veel moois.
www.labreda.nl

Meer over We Are Public: www.wearepublic.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *