Nieuw festival voor korte films van Brabantse filmmakers

Een festival waar korte films zijn te zien van filmmakers die afkomstig zijn uit Brabant. Zoiets bestond nog niet en daar moet maar eens verandering in komen vonden drie filmmakers, Jan van Gorkum (34), Lidi Toepoel (34) en Dennis de Bakker (44). In korte tijd stampten zij het Tilburgs Film Festival uit de grond dat zaterdag 26 mei 2018 plaatsvindt in bioscoop Cinecitta. Het motto is ‘Korte films, groots vertoond’.

En zoals dat hoort bij een filmfestival is er een award aan verbonden, met prijzen in twaalf categorieën met elk drie genomineerden. Jan van Gorkum kwam in november met het idee van een festival. Gezien de relatief korte voorbereidingstijd is de eerste editie kleinschalig van opzet, maar als het aanslaat komt er zeker een vervolg met meer activiteiten zoals een masterclass.

Het festival onderscheidt zich van andere festivals door zich compleet te richten op korte films van Brabantse, en dus ook Tilburgse, makers. “We vonden het belangrijk om een nieuw podium te bieden voor makers die in Brabant werkzaam zijn of hun roots hier hebben. Talent genoeg, daarvoor hoef je echt niet naar de Randstad”, zegt Toepoel in een persbericht. Haar korte film Koeboy viel onlangs in de prijzen.

Het Tilburgs Film Festival begint om 14.00 uur en vindt plaats bij bioscoop Cinecitta. Kaarten zijn nog te koop, kijk voor meer informatie op: www.tilburgsfilmfestival.nl. (en)

Foto boven, de initiatiefnemers v.l.n.r. Jan van Gorkum, Lidi Toepoel en Dennis Bakker. Foto Selma van Gorkum

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *