We Are Public – Tips mei 2018

Uitgaanstips van Teddy Tops, hoofdredacteur van We Are Public in Brabant.
Tops weet wat er in de provincie speelt op podia, in musea en galerieën en trakteert lezers van Brabant Cultureel op haar keuze.

 

NTGent – Menuet

EINDHOVEN | PARKTHEATER | 2 MEI
THEATER • In zijn roman Menuet uit 1955 schetst Louis Paul Boon een driehoeksverhouding tussen een arbeider, zijn echtgenote en de dienstmeid. NTGent heeft een stel ijzersterke acteurs ingezet om dit verhaal haarfijn te vertellen. De jonge en talentvolle regisseur Liliane Brakema heeft het stuk esthetisch verantwoord en prachtig op het toneel weten te brengen. Een must-see!
www.parktheater.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Boekie Night

EINDHOVEN | NATLAB | 5 MEI
LITERATUUR • Schrijver en columnist Wim Daniëls verzorgt maandelijks Boekie Night, in samenwerking met Natlab en Boekhandel Van Piere. Deze avond met onder meer Aafke Romeijn, Christine Otte en Merel Morre. Een avond voor, door en met boekliefhebbers die zelfs voor de analfabeet een groot plezier is om bij te wonen.
www.natlab.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Jefta van Dinther – Protagonist

BREDA | CHASSÉ | 7 MEI
DANS • De jonge Zweeds-Nederlandse choreograaf Jefta van Dinther creëert een trip die je zintuigen op scherp zet, met stroboscoop, schaduwwerk, harde beats en hallucinerende effecten. In zijn meest recente werk, Protagonist, vertelt hij een duister verhaal vol existentiële vragen over identiteit, hoe te leven, de noodzaak tot verandering. Over individualiteit en gemeenschapszin. Continue ontwikkeling en regressie.
www.chasse.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Het Nationale Theater – Oresteia

TILBURG | THEATERS TILBURG | 17 MEI
THEATER • Een eeuwenoude en toch actuele voorstelling over de machtsverhouding tussen mannen en vrouwen. In de Oresteia vertelde Aeschylos in 456 voor Christus het verhaal van het gezin van een succesvol legeraanvoerder rond de Trojaanse oorlog. Mannen met ijzeren vuisten en vrouwen in verzet. De oorsprong van het westerse theater en nog altijd de moeite waard.
www.theaterstilburg.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Jazz in Duketown

’S-HERTOGENBOSCH | 18-21 MEI
MUZIEK • Een klassiek festival met klassieke jazz. Dit jaar met John Scofield, James Carter, Phronesis & Rotterdam Jazz Orchestra en een geweldig randprogramma verspreid door de hele stad. Met Jazz in Duketown is het bijna altijd mooi weer en vind je de beste bandjes in de kleinste steegjes. Het liefst dool je door de stad met een biertje in de hand, van verstopt podiumpje naar verdwaalde jazzsessie.
www.jazzinduketown.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

SPRING | Pips:Lab

UTRECHT | LUCASBOLWERK | 19-20 MEI
THEATER • Voor het eerst mogen we met onze pas ook naar Utrecht! En wel voor twee te gekke voorstellingen bij het SPRING Festival. Het Amsterdamse collectief PIPS:Lab staat altijd garant voor een mooie combinatie van technologische innovatie met een dikke, vette laag humor. In de performance Anyways wordt je met al je zintuigen ondergedompeld in een Virtual Reality ervaring waarin je op reis gaat met zes excentrieke figuren.
www.springutrecht.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

SPRING | Chunky Move – Anti Gravity

UTRECHT | STADSSCHOUWBURG UTRECHT | 19-20 MEI
DANS • Ook deze voorstelling is twee dagen met de We Are Public pas te bezoeken. Het Australische gezelschap Chunky Move brengt een combinatie van moderne dans en interactieve projectie-technieken. Conceptueel en technisch zijn zij erg sterk en ik verwacht op SPRING een waanzinnige performance die je volledig wegblaast met dans, licht, rook en geluid.
www.springutrecht.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Mugmetdegoudentand – De Eurocommisaris

TILBURG | NWE VORST | 17 MEI ’S-HERTOGENBOSCH | VERKADEFABRIEK | 19 MEI
THEATER • In de geestige solovoorstelling De Eurocommissaris speelt actrice Joan Nederlof de fictieve eurocommissaris Charlotte Hajenius. Nederlof, medeoprichter van Amsterdamse theatergroep Mugmetdegoudentand, gaat met deze voorstelling op onderzoek naar de werking van de Europese Unie. Een humoristische, vrolijke voorstelling die je wilt hebben gezien.
www.verkadefabriek.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Rineke Dijkstra

TILBURG | DE PONT | 12-20 MEI
FOTOGRAFIE • Dit Pinksterweekend ga je naar Rineke Dijkstra. Een fotografe die er bewust voor kiest niet alles te regisseren. Een expositie vol gouden toevalstreffers die de mens tonen op zijn kwetsbaarst en intiemst. Een prachtige serie portretfoto’s die raakt en de pers deed jubelen.
Mij ook. Nog niet gezien? Gaan doen.
www.depont.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

ISH & Junior Company – Grimm

TILBURG / THEATERS TILBURG/ 24 MEI
DANS • De samenwerking bleek bij Narnia al een groot succes. De hiphopdansers en balletdansers hebben een ‘the best off’ geselecteerd uit de sprookjes van Grimm en als het ze lukt hun eigenzinnige dansstijl voort te zetten, belooft dit een heel erg tof sprookje te worden.
Ik ben zeer benieuwd!
www.theaterstilburg.nl

[mks_separator style=”dashed” height=”2″]

Saman Amini – Samenloop van omstandigheden

EINDHOVEN | NATLAB | 12 MEI BREDA | CHASSÉ | 25 MEI
MUZIEK • “Je bent wat je overkomt”, zingt de getalenteerde, jonge theatermaker Saman Amini. Samenloop van Omstandigheden is een autobiografische liedjesvoorstelling met live band, anekdotes en videoprojecties. Afgelopen zomer was Samenloop van Omstandigheden de hit van rondreizend theaterfestival de Parade en nu is het terug als avondvullend programma.
Ik ben een groot fan van deze Iraanse Nederlander. Heel nieuwsgierig naar wat hij nog meer in zijn mars heeft!
www.chasse.nl

Meer over We Are Public: www.wearepublic.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *