Theo Maassen maakt film van roman Spoetnik

De Eindhovense cabaretier Theo Maassen gaat de nieuwe roman Spoetnik van Martijn Neggers verfilmen. Hij doet dat samen met de auteur. Maassen kondigde zijn plan aan in de RTL Late Night talkshow van donderdag 22 maart 2018. Het is de tweede film die hij gaat regisseren. Eerder dit jaar maakte hij zijn debuut met Billy, een film over een beroemde buikspreker. De filmcritici oordeelden verschillend over het resultaat, van ‘veelbelovend’ (AD) tot een zuinig ‘Wat wilde Theo nou eigenlijk vertellen?’ (Trouw).

Theo Maassen (rechts) verfilmt de roman van Martijn Neggers (links).

Het verhaal van Spoetnik gaat over de jonge Amsterdamse leraar Joris van der Werff die naar Noord-Brabant verhuist omdat er in de hoofdstad geen banen zijn. Hij koopt een huis in een volksbuurt in Helmond en wil graag opgenomen worden in de kleine gemeenschap. Maar op allerlei manieren wordt hij daarin door buurtgenoten gedwarsboomd. Hij krijgt het nog zwaarder doordat hij zich niet kan handhaven op de school waar hij les gaat geven. De leerlingen pesten hem weg.

Martijn Neggers, die in Tilburg woont, is blij met de verfilming van Spoetnik, zijn tweede roman, zo laat hij op Twitter weten. Hij debuteerde met De mensen die achterbleven. In mei van 2018 verschijnt zijn derde roman Mindere goden. Wanneer de film wordt uitgebracht is nog niet bekend. (en)

In de roman Spoetnik van Martijn Neggers ruik je het angstzweet

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *