Exposities musea Jan Cunen en De Pont trekken veel publiek

Museum Jan Cunen in Oss heeft met de heropening in september vorig jaar een vliegende start gemaakt. De expositie Powervrouwen trok tot nu ongeveer 16.000 bezoekers, voor het museum een uitzonderlijk hoog aantal. De tentoonstelling is nog tot en met zondag 11 februari 2018 te zien.

Powervrouwen bestaat uit vier deelexposities waarin de vrouw centraal staat en het verbindende element is de kracht van vrouwen. In ‘Vrouwen van Oranje’ zijn foto’s en schilderijen te zien die vijf Nederlandse vorstinnen portretteren. In ‘Naakte emotie’ verbeeldt fotograaf Micky Hoogendijk haar eigen kwetsbaarheid in foto’s van andere vrouwen. Beeldhouwer Margot Homan toont in de expositie ‘Iconisch’ sculpturen van vrouwen. En tot slot is er ‘De Pil van Oss!’, een historische expositie over de bij Organon ontwikkelde anticonceptiepil.

Werk van Margot Homan in de tentoonstelling ” Powervrouwen” in het museum Jan Cunen in Oss.

Een andere succesvolle expositie is WeerZien in museum De Pont in Tilburg, dat ruim 70.000 bezoekers de kassa’s zag passeren. Ook voor dit museum zijn dat buitengewoon hoge aantallen. WeerZien is een jubileumtentoonstelling en geeft een overzicht van topwerken die de afgelopen jaren te zien waren in De Pont. Net als museum Jan Cunen had ook De Pont over mediabelangstelling niet te klagen. Mede dankzij Prinses Beatrix, een fervent kunstliefhebber, die de expositie opende in september. In aanwezigheid van kunstenaar Anish Kapoor, van wiens hand een kunstwerk op het voorplein werd onthuld.

WeerZien loopt nog tot en met zondag 18 februari 2018. (en)

Brabant Cultureel publiceerde eerder deze artikelen over beide exposities. Museum Jan Cunen en De Pont.

Boven: de tentoonstelling “Weerzien” in museum De Pont in Tilburg.

 

(c) Brabant Cultureel 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *