Stemmen voor de Brabant Cultuur Publieksprijs 2018

Honderdzeventig makers van allerlei pluimage werden voorgedragen door mensen uit de Noordbrabantse kunst- en cultuursector. Na selectie door een jury zijn daarvan nu dertig talenten genomineerd voor de Brabant Cultuur Publieksprijs 2018. Drie van hen gaan elk 2500 euro winnen en worden het gezicht van een grote publiekscampagne. Wie dat worden, bepaalt het publiek. Er kan worden gestemd via een website waarop ook alle dertig genomineerden kort worden voorgesteld.

De genomineerden werden bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsborrel van bkkc op dinsdagmiddag  16 januari 2018 en er kan worden gestemd tot en met dinsdag 20 februari. Iedereen kan eenmalig stemmen op maximaal drie kandidaten. De keuze is ook wat betreft de disciplines erg ruim: muziek, theater, dans, design, audiovisueel, letteren en beeldende kunst.

Voor de makers is 2500 euro een fors en welkom bedrag, ook als je hoofd op een poster daar de prijs voor is. Anderzijds zou meer aandacht voor het werk en wat minder voor de persoon wellicht passender zijn, en zou het de provincie sieren wanneer zij de ondersteuning van kunst- en cultuur inbed in beleid in plaats van in een loterij. Desalniettemin, het rad van fortuin draait: bekijk wie de genomineerden zijn en laat van u horen. (lt)

www.brabantcultuur.nl

 

 

Getagt als