Leonard Bernstein aan de Parade

Dit jaar (2018) is het honderd jaar geleden dat Leonard Bernstein werd geboren, de componist van onder meer West Side Story met beroemde songs als Maria, Tonight en I feel pretty. Het Internationale Vocalisten Concours en de Nationale Opera, normaliter eerder doende met Monteverdi, Wagner en Verdi, breiden samen hun werkterrein uit en organiseren in het Theater aan de Parade ’s-Hertogenbosch een Bernstein-cursus voor jonge zangers.

Bernsteins vocale werken staan centraal: West Side Story, On the Town, Trouble in Tahiti, Candide en Wonderful Town. Befaamde zangers als de Amerikaanse-Nederlandse sopraan Roberta Alexander en tenor Bruce Sellers zullen met talentvolle zangers, waaronder IVC-laureaten, werken aan dit prachtige repertoire. Op woensdag 24 januari 2018 is publiek van harte welkom tijdens een openbare Masterclass, met sessies om 14.00 uur en 19.30 uur. Deze Bernstein cursusweek wordt afgesloten met tweetal Presentatieconcerten, op vrijdag 26 januari in ’s-Hertogenbosch en zaterdag 27 januari in Amsterdam. (ch)

www.ivc.nu

www.theateraandeparade.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *