Eindhovense filmprijzen voor Daan Jongbloed en Frodo Kuipers

De zevende editie van het Eindhovens Film Festival is zondagavond, 10 december 2017, afgesloten met de uitreiking van zeventien Golden Wing Awards. De prijs voor de beste animatiefilm ging naar Bullet Time van Frodo Kuipers (Waalwijk 1976) en die voor de beste documentaire naar Boer Peer van Daan Jongbloed (’s-Hertogenbosch 1984).

Beeld uit de film ‘Bullit Time’ van Frodo Kuipers.

Het festival, dat ditmaal plaatsvond in Natlab, Vue Eindhoven en TAC, werd bezocht door circa 3500 mensen, ruim vijfhonderd meer dat vorig jaar. De uit Rusland afkomstige regisseur Ilia Antonenko won de Best Film Award voor zijn film Chocolate Wind. Bij het toekennen van de diverse prijzen lette de jury op eigenheid, durf, lef, creatieve kruisbestuiving én de noodzaak om een verhaal te vertellen – eigenschappen die volgens de jury ook kenmerkend zijn voor zowel de stad Eindhoven als het Eindhovens Film Festival.

Beeld uit de film ‘Boer Peer’ van Daan Jongbloed.

Los van de Golden Wing Awards werd tijdens de slotavond nog een andere prijs uitgereikt: de Prins Bernhard Cultuurprijs 2017. Die ging naar de bekende Brabantse acteur Frank Lammers. Trompettist Eric Vloeimans, die vorig jaar de Cultuurprijs won, blies hem letterlijk lof toe. Waarna Lammers de prijs voor Best Brabant Talent kon overhandigen aan Michelle Verhoeks. (je)

Zie ook op Brabant Cultureel Animatiefilm Bullet Time wel ingezonden maar niet naar ‘finale’ Oscars  en Documentaire boer Peer over leven en dood van een boer alleen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *