Branded Cinema maakt promotiefilmpje voor Eindhovens Film Festival

Van 6 tot en met 10 december 2017 vindt de zevende editie plaats van het Eindhovens Film Festival (EFF). Animaties, fictiefilms, experimentele films en documentaires van Nederlandse en buitenlandse makers worden vertoond, niet alleen in Natlab maar ook in Vue Cinema. Een opvallend promotiefilmpje voor dit filmfestival is gemaakt door Branded Cinema uit Eindhoven.

Branded Cinema werd in 2015 opgericht door Monne Tuinhout en Harrie Verbeek. Beiden volgden hun opleiding aan AKV|St. Joost in Breda. Tuinhout studeerde af in de richting fotografie, Verbeek in de richting audiovisueel. Zij werkten in 2014 voor het eerst samen aan een opdracht voor een posterontwerp en promotiefilmpje voor cultuurfestival Brabantsedag in Heeze, het dorp waar beiden opgroeiden.

“Na die opdracht voor de Brabantsedag kwamen we tot de conclusie dat we een ontzettend fijne samenwerking hebben”, vertelt Monne Tuinhout. “We besloten om een productiemaatschappij op te zetten, Branded Cinema. Harrie houdt zich bezig met scenario en regie, terwijl ik de productie op me neem. Samen zijn we verantwoordelijk voor de creatieve input en ideeën voor onze projecten.”

Klik hierboven voor de filmbeelden.

Speelfilm
“Inmiddels hebben we al verschillende televisiecommercials, ‘branded content’ (promotiefilmpjes) en korte filmprojecten gemaakt. Ook gaan we samenwerkingsverbanden aan met andere producenten en andere regisseurs. Op dit moment werken we aan onze eerste speelfilm die geproduceerd wordt door They Film Features, genaamd Under the bridge.”

“Het filmpje dat we voor het Eindhovens Film Festival hebben gemaakt gaat over een scenarioschrijver die worstelt met zijn script. Een motivator, gespeeld door Joost Prinsen, loodst de schrijver door zijn writer’s block en uiteindelijk weet de schrijver zijn perfecte script te schrijven.”

“Omdat het Eindhovens Film Festival onafhankelijke filmmakers stimuleert, hebben ze ons, Branded Cinema, de vrijheid gegeven om de film naar eigen inzicht in te vullen.” Het is een prachtig filmpje geworden met Rembrandtesk strijklicht, waar heel kunstig andere filmscènes in zijn verwerkt, alsof het fragmenten zijn uit films die tijdens EFF vertoond gaan worden. “Een verscheidenheid van genre’s uit het hoofd van een schrijver”, verklaart Tuinhout. Het filmpje trekt de aandacht en geeft ook precies de diversiteit van het filmfestival weer.

Golden Wings Award
De beste films op het festival zullen worden bekroond met de Golden Wings Award. De prijsuitreiking vindt plaats op de laatste dag van het festival, zondag 10 december 2017 om 18.00 uur. Die avond vindt ook de uitreiking plaats van de Cultuurprijs 2017 van het Prins Bernhard Cultuurfonds aan de uit Brabant afkomstige acteur, presentator, scenarist en regisseur Frank Lammers. Naast films kent het Eindhovens Film Festival een randprogramma met workshops, lezingen, zogenaamde ‘Talent Talks’ en een filmquiz georganiseerd in Broet Basement (in het pand van Natlab) en in TAC. (ivb)

Promotiefilmpje

www.eindhovensfilmfestival.nl

www.brandedcinema.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *