Tweede serie schoenportretten van artiesten in De Leest in Waalwijk

De Waalwijkse fotograaf Luuk Aarts exposeert nog tot 26 november 2017 een tweede serie ‘schoenportretten’ van bekende theatermensen die optraden in theater De Leest in zijn woonplaats. Vorig jaar oktober opende Simone Kleinsma de eerste expositie op de bovengalerij van De Leest. Die telde toen twintig foto’s. Die expositie viel dusdanig in de smaak bij zowel het publiek als de artiesten dat De Leest besloot een tweede serie van twintig foto’s door Aarts te laten maken. Die vervangt de eerste reeks, die nu over diverse ruimtes in het theater is verdeeld, van kantoren tot kleedruimten.

Aarts fotografeerde in zijn studio thuis artiesten die in De Leest kwamen optreden. Zij komen zelf in beeld, maar de focus wordt letterlijk op de schoenen gelegd waarin zij het podium beklimmen en die zij voor de fotograaf in hun handen houden. Alleen Herman van Veen wilde per se een schoen op zijn hoofd zetten. Kleinsma sprak vorig jaar tijdens de opening van de eerste expo: “Schoenen zijn voor ons theatermensen waanzinnig belangrijk. Want je moet er toch al snel zo’n vijfhonderd voorstellingen op doorbrengen.” De nieuwe reeks foto’s kent namen als Freek de Jonge, Wilfried de Jong, Hans Sibbel, Herman van Veen, Theo Maassen en Simone Kleinsma. De foto’s zijn voor publiek te zien tijdens de uren dat De Leest open is. (jt)

Klik op de foto om de schoenportretten van Luuk Aarts te bekijken.

 

www.fotografieluukaarts.nl
www.deleest.nl

Lees ook op Brabant Cultureel ‘Twintig schoenportretten van artiesten’ [2016]

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *