Jan Naaijkensprijs 2017 voor kunstenares Nuni Weisz

De jonge kunstenares Nuni Weisz heeft de jaarlijkse Jan Naaijkensprijs in de wacht gesleept. Zij is deelnemer aan het Apprentice Master Project waarbij talentvolle afgestudeerde studenten van een kunstacademie de kans krijgen zich verder te ontwikkelen.
Nuni Weisz is geboren in Venezuela (1985), groeide op in Israël en woont en werkt nu in Utrecht. Zij kreeg de prijs voor haar werk Components for an acoustic environment, waarover de jury schrijft: ‘Nuni Weisz creates a teasing environment and invites the visitor to interact with the works through sound and movement. Her work is playful, participatory, social and effective with modest means.’

De andere genomineerden voor de prijs waren Maureen Jonker (Helmond 1994), Chris Rijk (Woerden 1995) en Machteld Steukers (Diepenbeek (B) 1993). De organisatie van het Apprentice Master Project is in handen van Kunstpodium T in Tilburg. Kunstpodium T ondersteunt en helpt net afgestudeerde kunstenaars op weg naar een professionele carrière. Het belangrijkste project is het Apprentice Master Project, waarin ervaren kunstenaars (masters) die zich bewezen hebben, gekoppeld worden aan de jonge kunstenaars (apprentices). Om dit te realiseren werkt Kunstpodium T samen met een groot aantal partners, waaronder kunstacademies, overheden en culturele instellingen. In oktober 2017 start het seizoen Apprentice Master 2017/2018 met zestig afgestudeerde kunstenaars uit vier verschillende landen.

De Jan Naaijkensprijs is ingesteld door het Noordbrabants Genootschap en bestaat uit een geldbedrag van 750 euro, een solotentoonstelling voor de winnaar en een inspiratiedag met de winnaar van de Jan Naaijkens Juniorprijs. De jury bestond uit Ingrid Luyckx (galeriehoudster in Tilburg), Paul Bogaers (kunstenaar) en Niels Engel (programmamaker MU Eindhoven). Het werk van de vier genomineerden is te zien bij Kunstpodium T. Deze expositie is elke zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken tot en met 27 augustus 2017. De expositie is ook op afspraak te bezoeken. Het adres is Noordstraat 105 in Tilburg, de toegang is gratis. (en)

Bekijk het werk van de vier jonge kunstenaars op hun eigen website.

Maureen Jonker, Chris Rijk, Machteld Steukers en Nuni Weisz

Foto: Installatie van Nuni Weisz

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *