Muziekwoningen in Tilburg van de baan

Er komen geen speciale muziekwoningen in de buurt van de Piushaven in Tilburg. In de zomer van 2016 poneerde The Placemaker het plan voor muziekwoningen. De eerste informatieavonden daarover werden druk bezocht. Bouwbedrijf Van der Weegen heeft nu een streep gezet door het plan om huizen met geluiddichte oefenruimte te bouwen. Van der Weegen bouwt op aan de Galjoenstraat gewone huizen.

Dit slotakkoord komt niet onverwacht. Onlangs maakte initiatiefnemer The Placemaker al bekend dat het maken van individuele muziekruimten in de woningen niet mogelijk is. Wel zouden in een nabijgelegen hal gedeelde en/of eigen oefenruimten mogelijk zijn. Uit een enquête blijkt – aldus het bouwbedrijf – dat de belangstelling daarvoor onvoldoende is. (jk)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *