Hoe Job staande bleef

Gerard van den Boomen (Eindhoven 1922), befaamd oud-journalist van de Volkskrant en De Nieuwe Linie voelt weinig voor een ‘otium cum dignitate’. Al een aantal jaren verschijnt het ene na het andere boek van hem. De laatste paar jaren concentreert hij zich op het herdichten van Bijbelboeken. Na het Hooglied en Prediker, Spreuken en Jesaja heeft hij nu het boek Job onder handen genomen. Van den Boomen kiest een toegankelijke Japanse vorm voor zijn hertalingen. Hij zet de Bijbelverhalen om in haiku’s en tanka’s en doet dit op een zo natuurlijke wijze dat de lezer het gevoel krijgt een origineel verhaal te lezen. Job, het boek waarin de Bijbel de vraag stelt waarom een rechtschapene moet lijden, is, net als Van den Boomens eerdere Bijbelherdichtingen uitgegeven bij Skandalon. (ch)

Gerard van den Boomen, Hoe Job staande bleef. Vught: Uitgeverij Skandalon 2017, ISBN 97894-92183-40-8, pb., € 14.95.

www.skandalon.nl

Lees meer over Gerard van den Boomen op Brabant Cultureel

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *