Zomerse kunstroutes om te fietsen of te wandelen

Beeldentuinen en landart-routes lijken steeds meer plaats te maken voor kunstroutes waarlangs kunstwerken in allerlei soorten en maten afwisselend op binnen- en buitenlocaties worden tentoongesteld. Dergelijke routes zijn bij uitstek geschikt voor een lekker dagje fietsen of wandelen.

Grafisch werk van Aris Engel in de route Kunstschouw op Schouwen-Duivenland in Zeeland.

Een van die routes is Kunstschouw op Schouwen-Duivenland in Zeeland, waar van 17 t/m 25 juni 2017 het werk van zo’n tweehonderd kunstenaars op vierendertig locaties is te zien. Aan dit evenement doen veel Noordbrabantse kunstenaars mee, onder andere Ine van Lierop met beelden (zie kleine foto boven) en Aris Engel met grafisch werk. Fietsroutes staan in het Kunstschouw Magazine.

www.kunstschouw.nl

 

Kunst aan de Maas, waar deze rivier de grens vormt tussen Noord-Brabant en Gelderland, heeft ommetjes en fietsroutes uitgezet met verschillende afstanden. Langs de route is niet alleen landart te zien van bijvoorbeeld Irene Schaap, maar ook videowerk van Noortje Haegens. Te zien t/m 2 september 2017.

www.kunstaandemaas.nl

 

LandArt Diessen speelt zich ook af rond een rivier en wel de Reusel. Het thema is ‘Waar kunst en biobased samengaan’. Deze route start pas in september en is open van 1 t/m 10 september 2017.

www.landartdiessen.nl

 

De expositie Essentie II in Heusden Vesting is geen kunstroute, maar is ingericht op één locatie, het Nautisch Centrum Heusden. Het vestingstadje aan de Bergsche Maas leent zich uiteraard voor een mooie wandeling of fietstocht. In het kader van 100 jaar De Stijl worden abstract-geometrische werken getoond. Essentie II is te zien van 28 juni t/m 2 juli 2017. (ivb)

Essentie II in Heusden Vesting

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *