Albert Hagenaars op Poetry International 2017

In de eerste week van juni vindt dit jaar (2017) in Rotterdam weer het jaarlijkse festival Poetry International plaats. Eén van de programma’s staat in het teken van de onlangs overleden Nederlands/Hongaarse schrijver Rogi Wieg (1962-2015). Ter gelegenheid hiervan verschijnt het boek Ode aan Rogi Wieg waaraan een groot aantal Nederlandse en Vlaamse dichters meewerkte. Twaalf van hen, onder wie Albert Hagenaars uit Bergen op Zoom, werden geselecteerd om tijdens de presentatie op te treden.

Hagenaars werd uitgenodigd omdat hij bevriend was met Rogi Wieg en ook één van diens eerste boeken uitgaf. Het betreft Dagen in Budapest, dat in 1985 verscheen bij de Bergse poëzie-uitgeverij WEL. Op verzoek schreef Hagenaars evenals de andere collega’s een herdenkingstekst die hij zal voorlezen in het RO-Theater in Rotterdam. Hierin verwijst hij naar de keren dat Rogi Wieg in Bergen op Zoom te gast was en ook naar zijn eigen bezoeken aan Boedapest.

Enkele van de andere dichters die aantreden zijn: Ellen Deckwitz, Pieter Boskma, Maria Barnas en Ester Naomi Perquin. De presentatie van de twaalf auteurs wordt verzorgd door Arjen Peters.

Het programma vindt plaats op donderdag 1 juni 2017 in de Grote Zaal van het RO-Theater en begint om 18.15 uur. De organisatie is in handen van Poetry International, uitgeverij In de Knipscheer en de Hongaarse ambassade. De VPRO zal aandacht aan het programma besteden, onder meer in haar speciale Poetry-bijlage. (lt)

Afbeelding boven: ingelijst portret van Rogi Wieg. Foto Maarten Kools

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *