Uitstel of afstel voor Muziekwonen Tilburg?

Het project Muziekwonen nabij de Piushaven in Tilburg loopt forse vertraging op. Dat blijkt uit een brief van initiatiefnemer The Placemaker aan de geïnteresseerden. De organisatie spreekt van ‘allerlei complicaties’ zonder daar nader op in te gaan. Samen met bouwbedrijf Van der Weegen had The Placemaker in januari 2017 een ‘definitief standpunt’ willen innemen over de voortang van het project.

The Placemaker inventariseerde in de zomer van 2016 of er voldoende belangstelling is voor woningen die speciaal zijn ingericht voor musici. De belangstelling voor de informatieavond was toen groot en ook de vervolgsessies in het najaar werden druk bezocht. Het plan was huizen te bouwen met geluidsarme repetitieruimtes met daarnaast gemeenschappelijke ruimtes, bijvoorbeeld in de zogeheten Hal 1.

Daarna bleef het stil. De vraag rijst dan ook of er nog muziek zit in de plannen voor dit ambitieuze plan aan de Galjoenstraat. The Placemaker belooft zo snel mogelijk helderheid te verschaffen over ‘de wijk voor mensen met een passie voor muziek’. (jk)

http://muziekwonen.nl

Foto boven: Informatiebijeenkomst over het project Muziekwonen aan Piushaven. Foto gemaakt door Rob Dirksen, als geïnteresseerde betrokken bij Muziekwonen.

 

 

© Brabant Cultureel 2017

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *