De Pont viert 25-jarig bestaan

Museum De Pont in Tilburg viert dit jaar zijn vijfentwintigjarig bestaan. In het kader daarvan is het museum elke donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur gratis toegankelijk. Ook op een andere manier wil het museum drempelverlagend zijn: namelijk bij het aankopen van beeldende kunst. Vijf Nederlandse kunstenaars die vertegenwoordigd zijn in de vaste collectie van De Pont, maakten een kunsteditie in een oplage van vijfentwintig exemplaren die de liefhebber kan kopen voor ‘een zeer schappelijke prijs’. Om precies te zijn voor vijfhonderd euro, inclusief lijst.

Het gaat om werk van Toon Verhoef, Charlotte Dumas, Marc Mulders, Marien Schouten en Reinoud van Vught. ‘De schilders onder hen hebben er zelfs voor gekozen om een serie van vijfentwintig unieke kunstwerken te maken’, meldt een persbericht. Inmiddels is de eerste kunsteditie, een multiple van Toon Verhoef, verschenen en al uitverkocht. Voor de tweede editie, een foto van Charlotte Dumas, hebben zich al zestig mensen ingeschreven. Via loting wordt bepaald wie de gelukkige vijfentwintig zijn.

In de maandelijkse nieuwsbrief wordt steeds een nieuwe editie aangekondigd, waarna liefhebbers kunnen inschrijven via e-mail: edities@depont.nl. De Pont gaat zijn jubileum ook vieren met een grote tentoonstelling die medio september begint en waarvoor diverse bruiklenen uit het verleden opnieuw naar Tilburg gehaald zullen worden. (je)

www.depont.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *