Oud en nieuw in één foto

Kruisstraat, Oss. Foto Frédérique Niewöhner

Het contrasteren van oude en nieuwe foto’s van dezelfde situatie is niet nieuw, maar de manier waarop Frédèrique Niewöhner het doet, is dat wel. Zij zoekt het exacte standpunt op van de oude fotograaf, maakt een nieuwe foto en schuift beide beelden in elkaar zodat een nieuw beeld ontstaat waarin oud – en vaak inmiddels verdwenen – en nieuw naadloos in elkaar overgaan. Voor de oude beelden maakte zij daarbij gebruik van materiaal uit de rijke fotocollectie van het Stadsarchief Oss. Niewöhner (Megen 1995) is tweedejaars studente aan de Fotovakschool te Boxtel en voerde dit project uit als onderdeel van haar opleiding. Bij de expositie verscheen een gratis tentoonstellingsboekje waarin achttien foto’s zijn opgenomen. (lt)

Heuvelstraat, Oss. Foto Frédèrique Niewöhner

‘Van Toen naar Nu’, t/m 4 maart 2017 in het Stadsarchief Oss (gevestigd in de Bibliotheek Oss aan de Raadhuislaan).

www.stadsarchiefoss.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *