Cafépraat

Brabant Cultureel wil een platform bieden voor cartoonisten/striptekenaars die een link hebben met Noord-Brabant. De cartoons of strips dienen in te spelen op de actualiteit. Deze keer Cafépraat van Sandra de Haan (Heeze).

Sandra de Haan volgde haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In 1992 ging zij aan de slag als illustrator voor het Rotterdams Dagblad, vakbladen en educatieve uitgeverijen, in een stijl die vaak tussen cartoon en illustratie in zit. Voor joop.nl maakt zij politieke cartoons. Sinds 2002 maakt De Haan ook strips, waaronder Brom & Vlieg, een melige satire vol actualiteiten. In eigen beheer heeft ze elf stripbundels uitgegeven. In 2014 verscheen bij uitgeverij Het Syndikaat het album Vliegangst.

 

 

 

www.sandradehaan.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *