Literaire krant De Titaan stopt na vierde jaargang

Aan het eind van dit jaar is het gedaan met De Titaan, de onconventionele literaire krant uit Tilburg. Na vier jaargangen vindt de redactie het dan mooi geweest, schrijft hoofdredacteur Anneroos Goosen in het Redactioneel van het onlangs verschenen winternummer.

Een echte reden voor de aangekondigde dood geeft Goosen niet. Met twaalf nummers telt het tijdschrift pas echt mee, citeert de hoofdredacteur tekenaar en medewerker Jeroen de Leijer.

Anneroos Goosen en Martijn Neggers in de redactieburelen van De Titaan, december 2014. foto Emmanuel Naaijkens

‘Je zou kunnen zeggen dat het vanaf nu alleen maar beter zal worden, dat het mooie blaadjes zal regenen tot in de eeuwigheid, dat De Titaan en haar redactie bij de grote jongens en meisjes horen, dat we eindelijk, maar dan ook eindelijk bij het establishment horen.
Maar nee, zo zijn wij niet bij De Titaan.’

De literaire krant valt op door zijn vormgeving, die is geinspireerd op de tijd dat de dagbladen nog geen foto’s afdrukten. De pagina’s bevatten alleen maar letters, met uitzondering van de illustraties van Jeroen de Leijer.

De Titaan biedt onder meer een podium aan debuterende schrijvers. In het winternummer staat bijvoorbeeld een voorpublicatie van de bundel Krentenkoppen van Ties Tuerlings.

In de korte tijd van haar bestaan heeft De Titaan naam gemaakt met de schrijversinterviews van Lukas Meijsen. Hij sprak onder meer Remco Campert, Arnon Grunberg, de literaire sensatie Lize Spit en A.L. Snijders. Het blad heeft ongeveer 250 abonnees.

De redactie bestaat uit Anneroos Goosen, Lukas Meijsen, Martijn Neggers en Bart Smout. Andrew Cartwright is recent vertrokken.

[E.N.]

Lees hier een interview met Anneroos Goosen en
Martijn Neggers in Brabant Cultureel (2014)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *