Bossche Parade drie dagen het podium voor operafestival  

Het is inmiddels een heuse traditie, het gratis toegankelijke operafestival op de sfeervolle Parade in Den Bosch. Tegen het decor van de majestueuze Sint-Janskathedraal klinkt er drie dagen muziek die geïnspireerd is op opera. Het evenement Opera op de Parade vindt dit jaar plaats van donderdag 20 tot en met zaterdag 22 juni. 

operafestival

Op de eerste dag is het podium voor Opera Zuid en Philzuid. Er staan die avond maar liefst twee muziekstukken op het programma. De wervelende opera’s La scala di seta en Il signor Bruschino van Gioacchino Rossini. De in Den Bosch woonachtige Sander Teepen staat als dirigent voor het orkest.

operafestival
Sander Teepen. Foto > Jostijn Ligtvoet

Op vrijdag is er een feelgood-concert vol bekende operette- musical- en filmmuziekklassiekers door de Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch. Zaterdag is de afsluiting van het operafestival met de traditionele Opera Sing Along. Dan staan Philzuid, solisten van de International Vocalisten Competition (IVC, voorheem Internationaal Vocalisten Concours) en het Brabant Koor op het podium. En het publiek mag naar hartenlust meezingen. 

operafestival

Met de pet rond voor het operafestival

De organisatie van Opera op de Parade wordt aangestuurd door directeur Alex Kühne  van Theater aan de Parade, intendant Waut Koeken van Opera Zuid en tijdelijk bestuurder Rob Streevelaar van Philzuid. 
Waut Koeken is verheugd over het programma: “Dit jaar maken we het extra bijzonder, want Opera Zuid en Philzuid presenteren maar liefst twee opera’s, die samen een niet te missen komische ‘feelgood’-voorstelling vormen. Alleen al de prachtige setting op de Parade voor de Sint-Jan, de mooie decors en de fantastische sfeer maken dit evenement onvergetelijk.”

Met de organisatie van dit gratis festival zijn veel kosten gemoeid. Om de begroting financieel rond te krijgen wordt er dit jaar een vrijwillige bijdrage gevraagd van het publiek. (EN)

Een vooruitblik op het programma Opera op de Parade 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *