Met de Eerste Rap Battle start Helmond nieuw jaarlijks evenement

Als opmaat naar de achtste editie van HipHop festival Urban Matterz op 21 en 22 september 2024 lanceert de organisatie op 30 juni voor het eerst een Rap Battle in Cacaofabriek Helmond. “Er hebben zich al enige tientallen jongeren gemeld, ook uit België en de Randstad”, aldus Hans van den Berkmortel, een van de drijvende krachten achter Urban Matterz. Op de zondagen 2 en 9 juni zijn de voorrondes in respectievelijk het Muziekcafé en Post5700 in Helmond, de finale is op zondag 30 juni in de Cacaofabriek. Daar treedt onder anderen ook de Rotterdamse rapper Kaascouse op.

De Rap Battle moet een jaarlijks fenomeen worden om jonge rappers een podium te bieden en een duwtje in de rug te geven. “We willen meer doen voor de jeugd tussen de twaalf en eenentwintig jaar”, stelt Van den Berkmortel. Om die reden heeft de gemeente Helmond de portemonnee getrokken voor het evenement dat als thema heeft: De Jeugd Deugt. De winnaar krijgt vijfhonderd euro, een professionele fotoshoot en hij of zij mag optreden in het voorprogramma van Urban Matterz. Alle teksten (géén drillrap) worden gebundeld in een fotoboek dat als lesmateriaal kan dienen op bijvoorbeeld scholen. “Want”, zegt Van den Berkmortel, “HipHop heeft wel degelijk maatschappelijke relevantie.” (avda)

Beeld > grafisch ontwerp > Deamer Media Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *