Lucas de Waard schrijft het Brabants Boek Present 2024

Parkwachters is de titel van de novelle van Lucas de Waard die van 7 tot en met 22 september 2024 cadeau wordt gedaan aan lezers bij besteding van minimaal vijftien euro in Brabantse boekhandels. Het Brabants Boek Present is een initiatief van het Cultuurfonds Noord-Brabant en literair productiehuis Tilt.

Waard

Lucas de Waard (1984) groeide op in ’s-Hertogenbosch waar hij ook woont en schrijft voor theater, televisie en film. In maart 2024 ging ‘Invasie’ in première, de nieuwe actiefilm van Bobby Boermans (Mocro Maffia, Het gouden uur) waarvoor hij mede het scenario schreef.
De kamers is zijn romandebuut. Daarin zit een ontslagen TV presentator maanden thuis terwijl de verbroken relatie met zijn vriendin hem een gevoel geeft van in de steek gelaten te zijn. Deze roman haalde de shortlist van de Gouden Strop Schaduwprijs.

Gesprekken over voetbalopstellingen

De zelfmoord van de zus in Kraaien tellen wordt lang niet begrepen door haar broer. De Waard beschrijft op een rauwe manier dood en vervreemding. Zijn derde roman Bast gaat over Mads en de jonge Gwen die in een diep, ondoordringbaar bos wonen. Mads vertelt Gwen over de wereld en hoe die op gruwelijke wijze ten onder is gegaan. Zij zijn de enige overlevenden. Een coming of age roman in een absurde setting. De Waard treedt veel op, schrijft graag over grote thema’s en kleine momenten, en denkt dat humor en fantasie machtige wapens zijn als je iets moeilijks wil vertellen. Verder is hij kritiekloos liefhebber van Paul Auster, Batman en gesprekken over voetbalopstellingen.

Lucas de Waard. Foto > Keke Keukelaar

In het nieuwe boek Parkwachters is Isa naar de andere kant van het land verhuisd in een poging opnieuw te beginnen. Maar in haar nieuwe baan loopt zij aan tegen dezelfde pester die haar in haar jeugd vernederd heeft. Isa breekt en slaat op de vlucht voor de realiteit. Dolend door een schijnbaar verlaten pretpark ontdekt ze een bizarre wereld die bedreigd wordt door een sinister kwaad. Isa lijkt de enige die het park en zijn wonderlijke bewoners kan redden. Maar hoe word je iemand, als je een leven lang geprobeerd hebt om niemand te zijn? (hvk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *