Eerste Muzikantendag geeft muziekscene in Helmond een boost

Jonge muzikanten behouden voor Helmond, meer podia bieden om speelervaring op te doen en netwerken opbouwen. Dat is het doel van de eerste Muzikantendag die plaatsvindt op zondag 26 mei 2024 in De Cacaofabriek in Helmond. Professionals en ambitieuze muzikanten uit de gehele muziekindustrie kunnen elkaar hier ontmoeten.

Muzikantendag
Björn van der Doelen is presentator van de Muzikantendag When Music Meets.

Presentator Björn van der Doelen gaat in gesprek met bekende namen uit de muziekindustrie als Chris Seijkens (Paaspop), Maarten van de Kerkhof (Effenaar), Babette Labeij (Vocal Coach bij talentshows van Talpa) en Gabriel Bruins (boeker, manager Glorybox en productiemanager Mojo). Daarnaast zijn er workshops van onder anderen Terilekst, Sem Jansen & Leif de Leeuw, Y’skid en Dave Vermeulen & Ruard Sanders van Voltage. Het wordt een middag vol sprekers, masterclasses, een platenbeurs en live muziek. Men kan er zijn bandfoto laten schieten, een demo laten horen en informatie vinden over bijvoorbeeld muziekopleidingen, fondsen en subsidies.

“Er is behoefte aan ontmoeting, speelruimte en ontwikkeling.”

Volgens Maike Stevens van CultuurContact komt dit initiatief voort uit een vraag van de gemeente om de Helmondse muziekscene in Helmond in beeld te brengen. Tijdens een aantal brainstormbijeenkomsten voor (jonge) muzikanten bleek dat er veel musici in de stad zijn, maar dat ze elkaar niet goed weten te vinden en vaak de stad uittrekken. Er is behoefte aan ontmoeting, speelruimte en ontwikkeling. De Muzikantendag moet een stap in de goede richting zijn om daar verandering in te brengen. Er komt ook een panelgesprek over de vraag: ‘Hoe kan ik mijn brood verdienen binnen de muziek.’ (avda)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *