Stijn van der Loo schrijft korte verhalen voor Brabant Cultureel

Met ingang van juni 2023 schrijft Stijn van der Loo (Eindhoven 1963) elk kwartaal een nieuw kort verhaal, speciaal voor Brabant Cultureel. In de tijd dat Brabant Cultureel nog een papieren tijdschrift was, was Van der Loo enige tijd redacteur van het literaire katern in dat blad. In die periode brak hij ook door als romanschrijver. Behalve auteur is hij ook componist. Hij publiceerde vijf romans bij Querido die werden ontvangen met een lovende pers, nominaties (zoals voor de Libris Literatuurprijs) en prijzen (waaronder De Brabantse Literatuurprijs). Hij schrijft ook korte verhalen en toneelstukken/theaterteksten.

Stijn van der Loo. Foto > Simon van Boxtel

Als tekstschrijver/componist kreeg Van der Loo ooit de Zilveren Harp van Conamus voor zijn liedjes op de cd Still Crazy, samen met zijn a-capella groep Intermezzo. Daarna werkte hij als componist jaren samen met de bekende en onlangs overleden Huub Oosterhuis. Het lied ‘Ken je mij?’ is uit die samenwerking geboren.

Op dit moment componeert Van der Loo ‘klassiek’, strijkkwartetten, orkestwerk en filmmuziek. Verder schrijft hij nu aan twee toneelstukken in opdracht en aan zijn zesde roman. En om het korte verhaal niet te verleren vanaf nu dus viermaal per jaar voor Brabant Cultureel. (lt)

www.stijnvanderloo.com

Lees ook in Brabant Cultureel:
Stijn van der Loo schrijft een requiem voor de wilde binnenvaart en zijn schippers
Stijn van der Loo stopt dementie, scheiden en een midlifecrisis in één verhaal

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *