Kunstfotograaf Frank van Driel wint International Color Award

Kunstfotograaf Frank van Driel (1966) uit Vught is winnaar van een eerste prijs bij de jaarlijkse International Color Awards. In de categorie ‘naakt’ won hij met zijn foto ‘Irreversible’, een stilleven van een getatoeëerde naakte vrouw en een antieke Italiaanse kookpot met verse vijgen. De foto is in 2022 gemaakt in het Italiaanse Lecce (Puglia).

De International Color Awards is een van ’s werelds belangrijkste evenementen voor kleurenfotografie. Voor de prestigieuze wedstrijd waren dit jaar 6.573 inzendingen. Van Frank van Driel werden ook twee andere foto’s uit zijn serie ‘Soul Scapes Italy’ genomineerd. De beeldend kunstenaar refereert met zijn lichtgebruik en symboliek aan de Hollandse en Vlaamse meesterschilders uit de zeventiende eeuw. Hij fotografeert alleen met natuurlijk licht en verbindt verleden, heden en toekomst. Dat doet hij met een grote passie voor puurheid, geschiedenis en de natuur. In de serene fotowerken staat storytelling centraal. Het omvangrijk oeuvre van Frank van Driel is in 2021 gebundeld in een eerste monografie, getiteld To be frank.

Metamorphosis (Soul Scapes Italy) 2022. Foto > Frank van Driel

Toen hij negentien was kocht hij zijn eerste Hasselblad

Al op negentienjarige leeftijd werd hij gegrepen door de fotografie. Hij kocht toen zijn eerste analoge Hasselblad-camera en drukte zelf zijn zwart-wit foto’s af. Toch ging zijn carrière aanvankelijk een andere kant uit. Hij voltooide een economische studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en werkte daarna een korte periode in het bedrijfsleven. In 2001 besloot hij alsnog zijn hart te volgen en begon hij als professioneel fotograaf. In de loop der jaren specialiseerde hij zich in kunstfotografie. Zijn studio is gehuisvest in een eeuwenoud historisch pand in ’s-Hertogenbosch.

Het autonome werk van de fotograaf is gepresenteerd in musea in binnen- en buitenland. En ook op kunstbeurzen als KunstRAI, PAN Amsterdam, Rotterdam Contemporary en TEFAF Maastricht, en geëxposeerd in steden als Amsterdam, Antwerpen, Hong Kong en Londen. Zijn werk is internationaal bekroond en opgenomen in de collecties van vele particuliere verzamelaars en bedrijven. (en)

Uitgelicht beeld: Irreversible (Soul Scapes Italy) 2022. Foto > Frank van Driel

Enigmatic (Soul Scapes Italy) 2022. Foto > Frank van Driel

www.frankvandriel.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *