Het Paleis van Typografisch Metselwerk te zien in Breda

Van 23 april tot en met 18 juni is in de Grote Kerk in Breda Het Paleis van Typografisch Metselwerk te zien. De expositie toont de verzameling grafische voorwerpen die grafisch ontwerper Richard Niessen (1972) heeft aangelegd: van tekens tot ornamenten, van methodes en technieken tot de geschiedenis en praktijk van het vak. Niessen verzamelt ze omdat ze kenmerkend zijn voor de manier waarop grafisch ontwerpers visuele communicatie vormgeven.

Poster van Richard Niessen

Niessen werkt sinds 2015 aan Het Paleis van Typografisch Metselwerk, oorspronkelijk een imaginair museum. Om de collectie voor iedereen toegankelijk te maken, ontwikkelde hij samen met het Bredase Graphic Matters een mobiel expositiesysteem en een audioguide waarmee hij een en ander toelicht. De expositie bevat werk van bekende Nederlandse ontwerpers als Karel Martens, Wim Crouwel, Thonik en Irma Boom. Daarnaast zijn internationale ontwerpers uitgenodigd om nieuw werk te maken. (cl)

Het expositiesysteem bestaat uit een groot aantal ‘stations’ die een typografisch aspect of ontwerp-principe belichten.
De audioguide is een onmisbaar hulpmiddel om de stapeling van informatie te doorgronden.

Het Paleis van Typografisch Metselwerk, van 23 april tot en met 18 juni 2023, gratis of tegen een zelf gekozen bedrag te bezoeken in de Grote Kerk, Breda.

Grote Kerk Breda
Graphic Matters.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *