Schrijvers doen Brabant aan in kader van de Boekenweek

In de Boekenweek (van 11 tot en met 19 maart) trekken schrijvers het land in om literatuur onder de aandacht van het publiek te brengen. Het thema is ‘Ik ben alles’. Drie auteurs komen naar Brabant, Lize Spit, Raoul de Jong en Suzanne Jansen. 

Lize Spit (1988) bezoekt op woensdag 15 maart Boekhandel Adr. Heinen in Den Bosch (13.00 – 14.00 uur), Boekhandel Livius Zevensprong in Tilburg (15.30 – 16.30 uur) en Boekhandel Van Pierre in Eindhoven (20.00 – 22.00 uur). In Den Bosch en Tilburg gaat het om signeersessies. In Eindhoven wordt Spit ook geïnterviewd.

De Vlaamse auteur, geboren in de Antwerpse Kempen, heeft dit jaar het Boekenweekgeschenk geschreven met als titel De eerlijke vinder. Wie tijdens de Boekenweek voor vijftien euro of meer boeken aanschaft krijgt het boekje gratis. Lize Spit maakte in 2016 indruk met haar debuut Het smelt.

Raoul de Jong (1984) schreef het Boekenweekessay met het thema ‘Ik ben alles’ als uitgangspunt. In een interview in De Volkskrant zegt De Jong onder meer dit over zijn herkomst: ‘Ik ben geboren uit een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder, en heb voorouders in China, Frankrijk, het regenwoud van Suriname en Ghana. Maar vooral ben ik een mens! Dat is genoeg om allemaal andere dingen te worden, naast alles wat ik al was toen ik werd geboren.’ Raoul de Jong signeert 15 maart boeken in Boekhandel Quist in Bergen op Zoom (15.00 – 16.00 uur)

Schrijfster Suzanne Jansen (1964) komt op uitnodiging van het Literair Podium op zondag 12 maart naar Den Bosch om boeken te signeren en om te vertellen over haar recent verschenen boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw. Van Jansen verscheen in 2008 de bestseller Het pauperparadijs. Het optreden vindt plaats in Huis73 aan de Hinthamerstraat en duurt van 15.00 tot 17.00 uur.
Het Literair Podium is een initiatief van Boekhandel Adr. Heinen, Huis73, Boekhandel De Omslag en Perron 3.  (en)

http://www.boekenweek.nl
Huis 73

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *