Rob Schoonen organiseert avond met performancekunsten bij United Cowboys

Vier maal per jaar, bij de wisseling van de seizoenen, biedt United Cowboys in Eindhoven een podium aan performancekunstenaars die nieuwe ontwikkelingen tonen. Met het programma Seasoning worden performers uitgenodigd uit de regio en van tot ver over de grenzen. Voor de komende editie, Seasoning Spring, is Rob Schoonen gevraagd als curator een programma samen te stellen.

Schoonen was tot voor kort hoofd van de kunstredactie van het Eindhovens Dagblad. Afgelopen zomer stelde hij, op uitnodiging van Pennings Foundation, een expositie samen met werk van een aantal beeldend kunstenaars die hij in de loop der jaren voor de krant had geïnterviewd. Daar was ook een film te zien van United Cowboys, het experimentele, internationale danscollectief in Eindhoven met raakvlakken op het gebied van performance, muziek, video en installatie, onder de bezielende leiding van Pauline Roelants en Maarten van der Put. Dit jaar viert United Cowboys haar dertigjarig bestaan met speciale programma’s en evenementen en de uitgave van een oeuvre-fotoboek. Tijdens de expositie bij Pennings werd het plan gesmeed voor een speciale editie van Seasoning met Rob Schoonen als curator.

De Glasperformance wordt opnieuw uitgevoerd. Foto > Maarten van der Put

Seasoning Spring wordt tweemaal uitgevoerd en wel op vrijdagavond 17 maart en zaterdagavond 18 maart 2023. In de twee uur durende totaalbeleving worden (bijna) alle zintuigen aangesproken. Vandaar de titel Senses. Benieuwd wie Rob Schoonen heeft gevraagd? Hij licht alvast een tipje van de sluier op: “Naast een aantal performers van United Cowboys zijn dat beeldend kunstenaar Roos Vogels, geluidskunstenaar Ad van Aart, kunsthistoricus Liesbeth Schreuder, schrijver Merel Schoonen en drummer Marc Koppen (Stuurbaard Bakkebaard). Naast de live muziek worden drie performances begeleid door muziek van Ludwig van Beethoven, Péteris Vasks en de voormalig componist van United Cowboys, Ralph Timmermans.” Pauline Roelants voegt daar aan toe dat de spraakmakende Glasperformance opnieuw wordt uitgevoerd. Het belooft een bijzondere avond te worden, “samengesteld door kenner van het Eindhovense culturele veld én kenner van het werk van United Cowboys bij uitstek”. (ivb)

Senses. Foto > Maarten van der Put

‘Senses’, 17 en 18 maart 2023 in Art House United Cowboys, Kleine Berg 62, Eindhoven.

www.unitedcowboys.net

Tickets kunnen worden besteld via de website. Houd ook de Facebookpagina van United Cowboys in de gaten. Vanaf 10 maart worden daar de performers aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *