Bredase Cultuurnacht 2023 ‘met pijn in het hart’ uitgesteld

De Bredase Cultuurnacht, die op 21 januari 2023 zou worden gehouden, gaat niet door. Dat heeft het bestuur van de organiserende stichting, Breda Cultureel, onlangs ‘met pijn in het hart’ besloten. Door financiële onzekerheden, personeelstekort, de naweeën van corona, inflatie en stijgende kosten twijfelt een aantal culturele organisaties of ze deel kan nemen. Ook heeft de stichting zelf te weinig financiële zekerheid om verplichtingen aan te kunnen gaan. De stichting hoopt later in het jaar, of anders in 2024, een doorstart te kunnen maken ‘met een aan de tijd en omstandigheden bijgesteld concept’.

Cultuurnacht is een begrip in Breda en wordt altijd druk bezocht. Op een zaterdag in januari kan een breed publiek op tal van plekken in de stad kennismaken met de diverse culturele organisaties die in de stad actief zijn. Er zijn dan voorstellingen, exposities, manifestaties en presentaties. 2023 zou de eerste volwaardige editie zijn sinds het uitbreken van de coronacrisis. Dit jaar werd het evenement uitgesteld en uiteindelijk over vier zondagen in voorjaar en zomer verspreid, in 2021 werd de Cultuurnacht in eerste instantie uitgesteld en vervolgens noodgedwongen afgelast. (cl)

Terugblik op een eerdere editie van Cultuurnacht Breda.

www.cultuurnachtbreda.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *