Street art staat centraal tijdens eerste Blind Walls Film Fest

Blind Walls Gallery, bekend van de vele muurschilderingen in Breda, slaat zijn vleugels verder uit. Op 5 en 6 november 2022 organiseert ze samen met Chassé Cinema in Breda voor het eerst het Blind Walls Film Fest dat in het teken staat van muurschilderingen, street art en graffiti. Tijdens het festival worden films vertoond, lichten filmmakers en kunstenaars hun werk toe en zijn er inleidingen door experts.

Het festival heeft zowel klassiekers als nieuw werk geprogrammeerd. Te zien zijn onder meer Mural Hoofdstad, de nieuwe film van de Nederlandse filmmaker Tamino Parren over de impact van street art in Heerlen; Kroonjuwelen, over de opkomst van graffiti in Nederland; Martha: A Picture Story over de New Yorkse fotograaf Martha Cooper, en The Art of Rebirth, over de Franse kunstenaar Seth Globepainter die tijdens het uitbreken van de oorlog murals maakt op scholen in Oekraïne. (cl)

Beeld uit de documentaire Megunica, waarin de bekende muurschilder Blu gevolgd wordt tijdens zijn werk.

www.chasse.nl/bwff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *