Veiling kunstwerken voor Van Gogh AiR Zundert

Op vrijdag 21 oktober 2022 houdt het Venduehuis der Notarissen in Den Haag een online benefietveiling voor het Artist-in-Residence (AiR) programma van het Van GoghHuis in Zundert. Er worden achtenveertig werken geveild van kunstenaars die hebben gewerkt in de ateliers of hebben geëxposeerd in het Vincent van GoghHuis. De opbrengst is geheel ten bate van het residentieproject.

Vincent van Gogh, portret van de hand van Matijs van de Kerkhof.

Op deze veiling worden werken aangeboden van zowel jonge talenten als gearriveerde kunstenaars, zoals Rainer Fetting, Ruud van Empel en Vik Muniz. Er wordt ook een kunstopdracht geveild voor een wandschildering door Artist In The World André Smits en de eerste Van GoghHuis NFT door Studio KASBOEK. Bekijken van de loten en bieden kan vanaf 5 oktober op de website van het Venduehuis.

Het Van Gogh AiR programma vindt plaats in de ateliers bij de Van GoghGalerie en op landgoed De Moeren. Hedendaagse kunstenaars die geïnspireerd zijn door Van Gogh worden uitgenodigd hier een tijdlang te komen werken. Ze stappen letterlijk in de voetsporen van Van Gogh en dat levert bijzondere resultaten op. Dit residentieprogramma wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de kunstenaars zelf. Daarom staan zij werken af die worden geveild ten bate van dit project. Met een aankoop steunt de kunstliefhebber de Van Gogh artist-in-residence.

Pieter Laurens Mol > Livraison à Domicile

Nieuwe residenties

Voor 2023 en 2024 heeft de Stichting Van GoghGalerie & Gastatelier een Open Call uitgeschreven voor residenties van een maand in de kosterswoning aan het Van Goghplein in Zundert en residenties van twee maanden in de Vlaamse schuur op Landgoed De Moeren.

De vraag was om in de voetsporen van Van Gogh te treden en zich te laten inspireren door de beroemde kunstenaar en de plek waar hij werd geboren en opgroeide. De oproep was zowel gericht aan gearriveerde kunstenaars als aan jonge talenten uit binnen- en buitenland. In totaal werden bijna vierhonderd aanmeldingen ontvangen. Na zorgvuldige afweging op basis van de kwaliteit van het portfolio en de ingediende motivatie is de jury tot een selectie van vijfentwintig kunstenaars gekomen. (en)

www.vangoghhuis.com

Lees ook op Brabant Cultureel:
Vincent van GoghHuis Zundert viert tien jaar gastatelier met overzichtsexpositie en boek
Van GoghHuis introduceert Van Gogh AiR Prijs voor academiestudenten
Alexandra van Dongen beschrijft als eerste de gebruiksvoorwerpen van Van Gogh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *