Afslag Eindhoven op toernee met theaterstuk ‘Naar de overkant van de nacht’ 

Theaterggroep Afslag Eindhoven gaat op toernee met de voorstelling Naar de overkant van de nacht, gebaseerd op de gelijknamige roman van Jan van Mersbergen. Deze voorstelling draait om de veertigjarige stratenmaker Ralf. In een lange, met alcohol doordrenkte carnavalsnacht, probeert hij zijn leven op de rails te krijgen – of juist te laten ontsporen.

Hoofdrolspeler Peter Vandemeulebroecke is uitstekend op dreef in ‘Naar de overkant van de nacht’. Foto > Paul Beekhuis

Afgelopen najaar werd de speelreeks bruut onderbroken door een lockdown, maar dit seizoen staan weer veel speelbeurten gepland in Noord-Brabant en Limburg. Om te beginnen op 9, 10 en 11 september in het Eindhovense Parktheater. De rol van Ralf wordt gespeeld door Peter Vandemeulebroecke. Arnold Verplancke schreef in Brabant Cultureel onder meer dit over de voorstelling: ‘Vandemeulenbroecke speelt deze Ralf heel fysiek en erg geloofwaardig. Niet alleen als de dronken man die langzaam zichzelf herontdekt. Maar ook klapwiekend en snuivend als hij zich een kraanvogel waant of klauterend op en over het stalen raamwerk dat de feesttent voorstelt.’ En: ook: ‘Peter Vandemeulenbroecke levert bij Afslag Eindhoven een knappe acteerprestatie.’

Regisseur Gerrie Fiers raakte geïnspireerd door het boek van Van Mersbergen en zag er een voorstelling in. Voor het bewerken naar een theatertekst werd Frans Pollux gevraagd, mede vanwege zijn kennis van het ‘vastelavond’ feest en het bijbehorende gevoel.

Locatietheater

Afslag Eindhoven is in 2007 opgericht door regisseurs Yvonne van Beukering en Gerrie Fiers. Zij maken krachtig en poëtisch locatietheater dat met twee voeten in de wereld staat. De voorstellingen zijn realistisch, beeldend en direct. Met een voorliefde voor echte mensen met al hun tekortkomingen, maar ook met hun moed en vechtlust. Met de humor in het pijnlijke en de kracht in het kwetsbare. Van stal tot zeecontainer, van voetbalveld tot vrachtwagen en van winkelwagen tot duinpan. En in theaters. (en)

Speellijst in Brabant:
9-10-11 september 2022 > Eindhoven, Parktheater
16-17-18 september 2022 > Tilburg, De Nieuwe Vorst
22-23 september 2022 > Helmond, Het Speelhuis
13 oktober 2022 > Cuijk, Schouwburg
14 oktober 2022 > Bladel, Den Herd
20-21 oktober 2022 > Bergeijk, De Kattendans
2 februari 2023 > Roosendaal, De Kring
Hoogstwaarschijnlijk worden in februari 2023 ook nog enkele voorstellingen in Eindhoven gespeeld op een bijzondere locatie. Wanneer, waar en hoe worden pas later bepaald.

www.afslageindhoven.nl

Lees ook op Brabant Cultureel:
Knap acteerwerk in ‘Naar de overkant van de nacht’ van Afslag Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *