Ook gratis valt er volop te beleven bij de Boulevard

door Joep Eijkens (tekst en foto’s)

Theaterfestival Boulevard is weer neergestreken op diverse locaties in ’s-Hertogenbosch. Onder meer op de Parade, maar verreweg de meeste acts en voorstellingen vinden plaats in het Zuiderpark. Ik was er afgelopen zaterdagmiddag en terwijl het steeds drukker werd, moest ik onwillekeurig denken aan de Tilburgse kermis. Natuurlijk, je hebt daar amper theater, de alternatieve kermis LunaLunaLuna daargelaten. Bijna alle kijktenten zijn nu eenmaal al lang op hun retour, helaas. Maar bij zowel Boulevard als kermis speelt het zich laten amuseren de absolute hoofdrol, óók wat eten en drinken betreft.

Groot verschil is wel dat je – anders dan op de Tilburgse kermis – op het Bossche festival nauwelijks het ‘gewone volk’ tegenkomt. De Boulevard is blijkbaar geen volksfeest. Een kwestie van andere interesses? Aan het ontbreken van gratis voorstellingen ligt het in elk geval niet. Want er valt ook in die categorie volop te genieten. Er is zelfs een aparte programmafolder voor gemaakt.

Aan de hand daarvan bezocht ik al fotograferend diverse gratis attracties. Hieronder een selectie van de foto’s die ik maakte. Om een greep te doen: van muziek en dans uit de Caraïben tot de gedurfde acrobatiek van het duo Zinzi & Evertjan, en van de woeste ALTO-gasten met hun mix van streetdance, punk en absurde humor tot de interactieve muzikale kunstbloemen van leerlingen van Avans Hogeschool.

Verrassend was ook om te zien en te horen hoe dans zich laat combineren met gesproken teksten (‘spoken word’) of met het solospel van een basgitarist. Minstens één betaalde voorstelling was trouwens ook op afstand te volgen, aan de rand van een prachtig openluchttheatertje omringd door populieren.

En terwijl de terrassen aan het eind van de middag steeds voller bezet raakten, zag ik af en toe ook een of andere toneelspeler voorbijkomen, op weg naar de volgende voorstelling of gewoon om even de hitte in de speeltent te ontvluchten en een frisse neus te halen, of een biertje natuurlijk.

Theaterfestival Boulevard loopt nog tot en met 14 augustus 2022 

www.theaterfestivalboulevard.nl

© Brabant Cultureel 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *