Amateurs en professionals op straattheaterfestival in Oss

Het centrum van Oss is zondag 10 juli het podium voor culturele amateurgezelschappen en professionele straatartiesten. Onder de naam Fantastival zijn er tussen twaalf en vijf uur in de open lucht optredens van lokale groepen als Big Band Oss, Klarinet Ensemble KVA, Popkoor Eigenwijs, moderne muziekvereniging Hartog, coverband Troublegum, Roy & Thomson Brothers en Vocal Groep Crescens.

De organisatie van het festival, dat vanwege corona twee jaar verstek moest laten gaan, is in handen van Muzelinck Centrum voor de Kunsten. Muzelinck streeft ernaar om verschillende amateurkunstverenigingen samen te brengen en te laten ontdekken wat ‘de kunst van samen’ kan betekenen. Voor Fantastival 2022 is de samenwerking gezocht met theaterregisseur Peter van Aar. Hij ontwikkelde drie producties die een samenspel zijn van amateurkunstenaars en professionele artiesten. Zo is er een act genaamd ‘Wereld zonder woorden’ die poëzie, muziek, beeldende kunst én theater bevat. Deze act wordt gedurende de middag vier keer opgevoerd in het Jan Cunenpark.

Het thema van Fantastival 2022 is ‘happy’ en is geïnspireerd op de vrolijkheid en de kleur van het Zuid-Amerikaanse carnaval. Door de Raadhuislaan zal op verschillende momenten een ‘Happiness parade’ trekken. Het programma speelt zich af in de Raadhuislaan en directe omgeving en is gratis toegankelijk. (en)

https://www.fantastival.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *