Onderweg: Van Blije Bakkes tot Aarle-Rixtels Blond – You Only Live Dubbel

(foto)column door Joep Eijkens

De brouwerijen droegen namen als Laveloos en ’t Mag, maar ook Crooked Spider en Implosion Brewing. En het publiek kon kiezen uit een breed assortiment speciaalbieren, van Paasei Bock tot Zen Boosting Chill Machine, van Blije Bakkes tot Aarle-Rixtels Blond en van Vliegend Varken tot Sluwe Vos. Om nog maar te zwijgen van Pornoblond en Russian Imperial Stout. Ja, er was zelfs een biertje van brouwerij Oldskool dat Nein! heette. Nee, dan klonk You Only Live Dubbel van Milky Road Brewery toch uitnodigender.

Geloof het of niet, maar het was puur toeval dat ik vorig weekend verzeild raakte op het Tilburgs Bierfestival op de Heuvel, Tilburgs ‘schoonste’ plein. Er deden zo’n twintig kleine brouwerijen uit Nederland, België en Duitsland aan mee.

Alweer een bierfestival in Tilburg? Maar het Mout Bierfestival dat eind mei vier dagen neerstreek in het Spoorpark, een paar kilometer verderop, had mede dankzij de levende muziek een andere sfeer. En je moest daar trouwens ook entree betalen. Hier op de Heuvel kon je beter spreken van een feestje voor liefhebbers. Voor mensen, vooral mannen, die van alles wilden proeven en daar maar zes uur de tijd voor kregen.

Mijn schutspatroon Sint-Jozef, vanaf zijn vaste stek op de Heuvelse kerk neerkijkend op het festivalletje, zag dat het goed was. Koning Willem II op zijn sokkel op het plein dacht er het zijne van en deelde niet in de feestvreugde. Zelf heb ik geen aangeschoten of dronken mensen gezien, maar ik ben ook niet tot het eind gebleven.

© Brabant Cultureel 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *