Brabant Bokaal voor Dorien Eggink & Paul Hagenaars, Jan van Hoof en Willem Peters

De Brabant Bokalen 2022 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant gaan dit jaar naar het echtpaar Dorien Eggink en Paul Hagenaars, naar Jan van Hoof en naar Willem Peters. Sinds 2008 worden jaarlijks maximaal drie bokalen toegekend aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor cultuur en/of natuur in de provincie.

Dorien Eggink & Paul Hagenaars uit Breda worden geëerd voor de inspirerende wijze waarop zij zich inzetten voor niet-conventionele, experimentele kunst in het algemeen en het BUT-filmfestival in Breda in het bijzonder. Het is hun levenswerk om deze culturele uitingen op te sporen en aan het publiek te tonen, zowel in Breda als ver daarbuiten. Ook slagen zij erin om veel verbindingen te maken tussen kunstenaars en filmmakers onderling.

Jan van Hoof uit Veghel ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn bijzondere bijdrage aan ontwikkeling van de kunst- en cultuursector in Meierijstad. Met veel gedrevenheid en enthousiasme realiseert hij bijzondere activiteiten op het brede terrein van theater, muziek, beeldende kunst, literatuur en festival.

Willem Peters. Foto > Ilse Wolf

Willem Peters uit Uden krijgt de onderscheiding voor zijn bevlogen en tomeloze inzet voor het behoud en herstel van natuur, landschap en erfgoed in Oost-Brabant. Zijn werkzaamheden verricht hij veelal samen met diverse partners. Al decennialang bekleedt Peters een groot aantal vrijwilligersfuncties in al deze disciplines waarbij hij als geen ander de brug weet te slaan tussen beleid en uitvoering.

Op maandag 26 september 2022 reikt Ina Adema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, de Brabant Bokalen 2022 uit in het Noordbrabants Museum te ‘s-Hertogenbosch. De ontvangers van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders. In samenspraak met het Cultuurfonds kiezen de hoeders jaarlijks een nieuw cultureel en Brabant-breed project. Iedereen kan kandidaten voor de Brabant Bokaal voordragen. (en)

Lees ook op Brabant Cultureel
Brabant Bokaal voor Jacques Rovers, Liesbeth Schreuder en Jan van Eijck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *