Maurits Verhoef de nieuwe stadsdichter van Breda

Breda krijgt een nieuwe stadsdichter. Op 26 juni 2022 wordt dichter Maurits Verhoef op feestelijke wijze ingehuldigd. Tijdens een wandeling door de stad met schrijvers en dichters worden dan op diverse plekken gedichten voorgedragen. Verhoef, die in het dagelijks leven op de vuilniswagen werkt, werd geboren in Oosterhout, groeide op in Geertruidenberg en verhuisde voor zijn studie Veiligheidskunde naar Breda. Hij stopte met studeren om zich op het dichten te richten. Vorig jaar bracht hij de dichtbundel Thuiskomen is iets achterlaten uit. Inmiddels heeft hij vier bundels geschreven.

Optreden van Maurits Verhoef bij v.v. Eigenbelang. Foto > Daniek van de Ven

Het initiatief voor een nieuwe stadsdichter komt van het vorig jaar opgerichte Bredase literair podium v.v. Eigenbelang. Het podium, dat met name in het leven is geroepen ‘uit het gebrek aan speelplekken en een levendige schrijverscommunity in Breda’, richt zich op spoken word, poëzie en literatuur. Het podium omschrijft de stadsdichter als ‘iemand die in de stad leeft en onbezonnen durft te schrijven’. V.v. Eigenbelang organiseerde al literaire evenementen bij MotMot gallery, BANK 15 en PIER 15.

Olaf Douwes Dekker was in 2005 de eerste stadsdichter van Breda. Hij werd opgevolgd door Kees van Meel, die zichzelf in 2012 als stadsdichter heeft ‘opgeheven’ uit gebrek aan financiële en politiek steun vanuit het stadhuis. Nu blaast v.v. Eigenbelang het initiatief nieuw leven in. (cl)

Voor meer informatie:
www.facebook.com/vveigenbelang
www.instagram.com/stadsdichterbreda

Lees ook op Brabant Cultureel:
Stadsdichter in Noord-Brabant doet het vaak alleen voor de eer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *