Extra uitvoeringen van succesvolle voorstelling Moederskind in Breda

De voorstelling Moederskind van Bureau Pees blijkt succesvol. Bezoekers uit heel Nederland komen ervoor naar Breda en reageren enthousiast en vaak ontroerd. Omdat alle geplande avonden zijn uitverkocht, is besloten twee extra uitvoeringen te plannen. Die vinden plaats op zaterdag 11 en zondag 12 juni, beide keren om 18.00 uur. Dat betekent dat de al eerder geplande uitvoeringen op diezelfde dagen nu om 21.00 uur beginnen.

Scène uit de voorstelling Miederskind. Foto >

Moederskind is een collage-voorstelling die speelt tegen de achtergrond van Moederheil, ooit een van de grootste zogeheten doorgangshuizen in Nederland. In dergelijke klinieken werden vooral na de invoering van de adoptiewet in 1956 en onder regie van de overheid stelselmatig kinderen afgenomen van hun ongewenst zwanger geraakte moeders. De thematiek is actueel en maakt veel emoties los. De voorstelling toont geen historische reconstructie, maar maakt invoelbaar wat deze mensen – moeders en kinderen – is overkomen. Wat gebeurt er als je ongevraagd wordt verplaatst? Bijzonder is dat vier mensen meespelen die destijds onder dergelijke omstandigheden in Moederheil zijn geboren. Daarnaast spelen drie dansers van Dansnest mee, en de acteur Jasper Koopmans.

Moederskind is een geslaagde samenwerking tussen regisseur Anouk van den Berg, schrijver Peter Dictus, de choreografen Nana van Moergestel en Neel Brans en componist Bram Schouw. Productiehuis Bureau Pees legt zich toe op sociaal-artistiek theater. Daarin werken professionals en ongetrainde, lokale spelers langdurig samen rond actuele maatschappelijke vraagstukken. Bureau Pees wordt meerjarig ondersteund door de Provincie Noord-Brabant. Moederskind is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Breda, de Mastboom Brosens Stichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. (lt)

De voorstellingen worden gespeeld in de voormalige tuin van de kraamkliniek aan de Valkenierslaan in Breda. Nog nog te zien op 10 juni (20.00 uur), 11 en 12 juni (18.00 en 21.00 uur). Voor meer informatie en kaartverkoop: www.bureaupees.nl

Lees ook in Brabant Cultureel:
Peter Dictus verrast opnieuw met ontroerend stuk over het onheil van Moederheil

Reacties (1)

  1. Ine van de Kerkhof schreef:

    Is dit ooit opgenomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *