Vijf dagen voorstellingen voor kinderen op internationaal festival BRIK in Breda

Breda staat van woensdag 8 tot en met zondag 12 juni 2022 in het teken van BRIK: Brabants Internationaal Kinderfestival. Gezelschappen uit zes landen spelen dan tal van voorstellingen voor kinderen. Een deel van die voorstellingen is in de openlucht en gratis toegankelijk. De spelers zijn afkomstig uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Engeland.

BRIK komt voort uit het Stiltefestival van het gelijknamige gezelschap De Stilte dat zich toelegt op dansvoorstellingen voor kinderen. Na de vierde editie was er de behoefte om als festival op eigen benen te staan, maar het idee achter het evenement is nog altijd hetzelfde: Het programmeren van (internationale) kwaliteitsvoorstellingen die passen bij de uitgangspunten, namelijk de kinderfantasie prikkelen en ruimte laten voor eigen interpretatie. Bijna altijd zonder woorden.

De Stilte speelt op het BRIK festival de voorstelling ‘de Troostprijs’. Foto > Hans Gerritsen

Het openbare festivalhart bevindt zich op het Kasteelplein en in het Park Valkenberg in Breda. Daar zijn voorstellingen te zien en kunnen bezoekers elkaar ontmoeten. Daarnaast zijn er optredens in Chassé Theater, de Nieuwe Veste en het theater van De Stilte. BRIK richt zich op een breed publiek, want iedereen recht heeft op kunst. ‘Van het begin af aan hebben we ons dus niet alleen gericht op kinderen en hun ouders die uit zichzelf naar het theater gaan, maar ook gespeeld voor klassen schoolkinderen en hun begeleiders. Onze kaartjes zijn bewust betaalbaar’, valt op de website te lezen.

Klaas van Kruistum, bekend van onder andere Klaas Kan Alles, verricht de officiële opening van BRIK op het Kasteelplein. Dat doet hij woensdag 8 juni om 14.00 uur samen met artistiek directeur Mohamed Elghawy en Pilar Tena van Instituto Cervantes Utrecht. Daarna volgt meteen een gratis voorstelling, Fly me to the moon van het Spaanse gezelschap Leandre Clown. Op het festivalprogramma staan ook voorstellingen van de Bredase gezelschappen The100hands, de Stilte en Schippers&VanGucht. (en)

Lees meer over het programma op www.brikfestival.com

Lees ook op Brabant Cultureel:
Dansgezelschap de Stilte relativeert met ‘de Troostprijs’ het sterrendom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *